Timothy
Sprokkelaar
- Berichten
- 33
Gisteren voor de tweede keer samen met de schoonvader op de bastard gekookt.
Deze keer gingen we slow cooked ribbetjes maken.
De ribbetjes eergisteren gekruid, m’n schoonvader had ze gekruid maar wat aan de dunne kant naar mijn mening.
De bastard aangeknald, we gebruikten de european oak charcoal en ook een blokje appel rookhout van weber.
De ribben waren jammergenoeg al in twee gesneden
.
De Q was net onder de 100 graden, volgens mij wat aan de lage kant. Tussen de ribs hadden we maar zo’n 80 graden..
Na een uurtje beginnen sprayen met water, niets fancy voor de eerste keer.
dan heb ik de Q ook omhoog gebracht naar zo’n 140graden.
Door tijdsgebrek na 2u45 en regelmatig sprayen, de ribbetjes ingepakt, gewoon in folie en nog een goed sprayen voor het dichtdoen.
na een goed uur op 140graden eraf, en laten rusten voor een goede 20min.
Resultaat, lekker zachte ribbetjes met een licht zoete toets.
naar mijn mening iets teveel rooksmaak ( hadden ook een serieuze smokering)
nog wat foto’tjes:
Deze keer gingen we slow cooked ribbetjes maken.
De ribbetjes eergisteren gekruid, m’n schoonvader had ze gekruid maar wat aan de dunne kant naar mijn mening.
De bastard aangeknald, we gebruikten de european oak charcoal en ook een blokje appel rookhout van weber.
De ribben waren jammergenoeg al in twee gesneden

De Q was net onder de 100 graden, volgens mij wat aan de lage kant. Tussen de ribs hadden we maar zo’n 80 graden..
Na een uurtje beginnen sprayen met water, niets fancy voor de eerste keer.
dan heb ik de Q ook omhoog gebracht naar zo’n 140graden.
Door tijdsgebrek na 2u45 en regelmatig sprayen, de ribbetjes ingepakt, gewoon in folie en nog een goed sprayen voor het dichtdoen.
na een goed uur op 140graden eraf, en laten rusten voor een goede 20min.
Resultaat, lekker zachte ribbetjes met een licht zoete toets.
naar mijn mening iets teveel rooksmaak ( hadden ook een serieuze smokering)
nog wat foto’tjes: