- Berichten
- 3.679
Eindelijk is het zover. Mijn eerste zalm om zelf te roken ligt erop.
Op deze eerste dag van lockdown nr # wordt ik hier toch wel heel blij van.
Deze week zalm gekocht bij de makro.
Vanwege de planning besloten de receptuur van Noskos te volgen. De andere methodes ga ik zeker ook nog volgen.
Gisteren de zalm zijde getrimd. Afsnijdsel gevacumeerd voor later en de zalm in de pekel gezet.
Pekel mengsel van zeezout, lichte basterd, dille en jeneverbes.
(Handig trouwens die grote bakken van onze Zweedse keten)
Folie erover, snijplank erop, nog een laagje folie en verzwaard met een bekend Nederlands biertje.
Na 24 uur uit de koelkast om het het zout eraf te spoelen. Wat ruiken die jeneverbessen toch heerlijk.
Na droogdeppen op het rekje de koelkast weer in.
Bakje koffie, BBQ klaar gezet en CSG gevuld met beukenmot en beginnen.
Dan is het 10 uur zondag morgen....
Ondanks de miezer regen lijkt de zon een poging te doen om door te komen.......
Je ruikt de rook van beukenmot........
Dan denk je toch even aan de uitspraak van dit karakter.....
.
Uiteraard ben ik daarna snel de keuken gaan opruimen (!)
-Wordt vervolgd-
Op deze eerste dag van lockdown nr # wordt ik hier toch wel heel blij van.
Deze week zalm gekocht bij de makro.
Vanwege de planning besloten de receptuur van Noskos te volgen. De andere methodes ga ik zeker ook nog volgen.
Gisteren de zalm zijde getrimd. Afsnijdsel gevacumeerd voor later en de zalm in de pekel gezet.
Pekel mengsel van zeezout, lichte basterd, dille en jeneverbes.
(Handig trouwens die grote bakken van onze Zweedse keten)
Folie erover, snijplank erop, nog een laagje folie en verzwaard met een bekend Nederlands biertje.
Na 24 uur uit de koelkast om het het zout eraf te spoelen. Wat ruiken die jeneverbessen toch heerlijk.
Na droogdeppen op het rekje de koelkast weer in.
Bakje koffie, BBQ klaar gezet en CSG gevuld met beukenmot en beginnen.
Dan is het 10 uur zondag morgen....
Ondanks de miezer regen lijkt de zon een poging te doen om door te komen.......
Je ruikt de rook van beukenmot........
Dan denk je toch even aan de uitspraak van dit karakter.....
.
Uiteraard ben ik daarna snel de keuken gaan opruimen (!)
-Wordt vervolgd-
Laatst bewerkt: