BasBQ
Beef en Steak

"Love the smell of beukenmot in the morning, smells like victory" / Cherrywoods eerste koud gerookte zalm.

 
 
 

Cherrywood

Gemarineerd
Berichten
2.116
Eindelijk is het zover. Mijn eerste zalm om zelf te roken ligt erop.
Op deze eerste dag van lockdown nr # wordt ik hier toch wel heel blij van.

Deze week zalm gekocht bij de makro.
Vanwege de planning besloten de receptuur van Noskos te volgen. De andere methodes ga ik zeker ook nog volgen.

Gisteren de zalm zijde getrimd. Afsnijdsel gevacumeerd voor later en de zalm in de pekel gezet.
Pekel mengsel van zeezout, lichte basterd, dille en jeneverbes.
IMG_20211218_081812.jpg

(Handig trouwens die grote bakken van onze Zweedse keten)

Folie erover, snijplank erop, nog een laagje folie en verzwaard met een bekend Nederlands biertje.

IMG_20211218_082306.jpg


Na 24 uur uit de koelkast om het het zout eraf te spoelen. Wat ruiken die jeneverbessen toch heerlijk.
IMG_20211219_091825.jpg


IMG_20211219_092420.jpg


Na droogdeppen op het rekje de koelkast weer in.

Bakje koffie, BBQ klaar gezet en CSG gevuld met beukenmot en beginnen.
IMG_20211219_100500.jpg
IMG_20211219_100854.jpg


Dan is het 10 uur zondag morgen....
Ondanks de miezer regen lijkt de zon een poging te doen om door te komen.......
Je ruikt de rook van beukenmot........
Dan denk je toch even aan de uitspraak van dit karakter.....
.
Screenshot_20211219-115811_2.jpg


Uiteraard ben ik daarna snel de keuken gaan opruimen (!)

-Wordt vervolgd-
 
Laatst bewerkt:
Succes. Benieuwd naar het eindresultaat.
 
Oeh, dat gaat vast heerlijk worden. Staat hier ook nog op de to do lijst, dus ben erg benieuwd hoe het gaat!
 
46e3583423dca0bd6c4d35f0c5ada62a.jpg

6 uur onderweg. Ca 3/4 rond.
CSG blijft lekker doorgaan.
Het lijkt erop dat het genoeg is om de 9-10 uur te halen.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Na ruim 10 uur roken is het zover.,...
65b6ee9b45fb2f0446b5704d598432e0.jpg
3bc360584be3e4197b117f14977653a6.jpg


Porties gemaakt en soft gevacumeerd.
Na een nachtje koelkast mogen ze de vriezer in.
1 portie houden we op voorraad voor dinsdag om te proeven.



3cc0f7cb6ea26eb56102c4070e6eba6e.jpg

Ik schat In dat er toch nog wel 2 uur rook uit de CSG had kunnen komen.
dd7701cb2805eb55c0defafbf71218c9.jpg


Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Goed bezig.
 
Lekker hoor!
 
Eerste stukje geproefd op een bruine boterham met wat rucola.
Heerlijk! Of het de lekkerste is ooit geproefd? Dat weet ik niet maar het smaakte uitstekend.
Gezinsleden enthousiast.
Dit gaan we vaker doen "Recept @Ewald "ligt al klaar.
 
Terug
Bovenaan Onderaan