- Berichten
- 3.494
Onlangs weer even de DO kunnen gebruiken, voor iets wat ik al eventjes in de vriezer had liggen.
Ik had bij Paul van den Hooven van Wild Vlees een aantal stukken Longhorn vlees kunnen bemachtigen, waaronder een aantal schenkels, met voorbedachte rade om hier een lekkere Ossobuco van te gaan maken.
Maar alleen met die mooie Longhorn schenkels zou ik het niet gaan redden, dus heb ik nog wat meer ingredi?nten gebruikt, waaronder een stukje zelf gedroogde (3 maanden oude) pancetta.
Deze Ossobuco was tevens de vuurdoop voor mijn Joy Charcoal Stove
Na het kort aanbakken van het vlees, de pancetta even uitbakken, en uit de pan halen.
Vervolgens in het achtergebleven vet van de pancetta de uien, wortel de selderij en knoflook eventjes zachtes glazig gebakken, om daarna het vlees en de pancetta weer terug in de pan te doen, met de rode wijn, bouillon en de takjes tijm.
Dat vervolgens zachtjes laten pruttelen met de deksel op de DO, tot het vlees mooi zacht is geworden.
Ongeveer iets van 2,5 uurtjes (echter is dat afhankelijk van de temperatuur van je DO, en de kwaliteit/ structuur van het vlees)
Geserveerd op een bedje van polenta. (eigenlijk puur omdat ik hier zelden iets mee doe, en voor de verandering dit wel lekker dacht te vinden)
Nou dat laatste klopte inderdaad ook, dus gaat het vaker op het menu.
Maar goed, je kan hier alles bij serveren, van rijst (bah... ??? ), tot aardappels/ puree, of couscous, en misschien wel pasta.......(alhoewel, ik dat laatse niet zo vind passen)
Als topping gremolata geserveerd.
Gremolata is een mengsel van peterselie/ knoflook, en citroenzest. (en is echt heerlijk om hiervan een beetje bovenop te serveren)
Ik zeg eet smakelijk.
Neem voor meer details een kijkje op mijn blog
Mac