- Berichten
- 1.672
En dan opeens is ie daar......de dag dat je voor de zestigste keer gaat barbecuen.
Niks bijzonders we hebben tenslotte nog een longhaas van bijna 700 gram en we zijn maar met z'n 3tjes vandaag.
We willen echter ook het net door Noskos geposte recept van nectarines proberen. Dus vanmorgen met de gisteren gehaalde ingredi?nten alvast een begin gemaakt met het dessert.
Mascarpone met vanille
Lekker makkelijk te maken. Nu volgde de grootste uitdaging en dat was de Jack Daniels salted caramelsauce.
Het maken valt op zich wel mee je moet allren ff je koppie erbij houden. Iets wat Noskos in het recept ook aangeeft (iets met warme gesmolten suiker of zo).
Vervolgens na een relaxte dag de bbq maar eens opgestookt. Ingericht voor indirect, hoewel niet echt nodig. Maar better safe than sorry.
Eigenlijk alleen voor de feauteau op het indirecte deel. Intern was de temperatuur toen 52 graden.
Even laten rusten en aansnijden.
De temperatuur van de barbecue vervolgens naar 200 graden gebracht en met de nectarines aan de slag.
Ik had tijdens mijn opleiding toch beter op moeten letten toen het vormen van quenelles werd behandeld.
Nog een beetje caramelsauce er over....
Wat een fenomenaal recept voor een zomers toetje Dennis!!
Niks bijzonders we hebben tenslotte nog een longhaas van bijna 700 gram en we zijn maar met z'n 3tjes vandaag.
We willen echter ook het net door Noskos geposte recept van nectarines proberen. Dus vanmorgen met de gisteren gehaalde ingredi?nten alvast een begin gemaakt met het dessert.
Mascarpone met vanille

Lekker makkelijk te maken. Nu volgde de grootste uitdaging en dat was de Jack Daniels salted caramelsauce.
Het maken valt op zich wel mee je moet allren ff je koppie erbij houden. Iets wat Noskos in het recept ook aangeeft (iets met warme gesmolten suiker of zo).





Vervolgens na een relaxte dag de bbq maar eens opgestookt. Ingericht voor indirect, hoewel niet echt nodig. Maar better safe than sorry.

Eigenlijk alleen voor de feauteau op het indirecte deel. Intern was de temperatuur toen 52 graden.
Even laten rusten en aansnijden.

De temperatuur van de barbecue vervolgens naar 200 graden gebracht en met de nectarines aan de slag.


Ik had tijdens mijn opleiding toch beter op moeten letten toen het vormen van quenelles werd behandeld.

Nog een beetje caramelsauce er over....

Wat een fenomenaal recept voor een zomers toetje Dennis!!