Tja hier zo een mutsje die altijd het vlees klaar maakt maar mijn vriend laat braden. Maar dit weekend niet. Zaterdag de procereur gerubt. De rub was ietwat pittig van de 4 personen vond 1 het te pittig.
Vervolgens zondag zelf de bbq geprepareerd. Vriendlief moest klussen dus...
We gingen hartstikke goed temperatuur rond de 110 graden en rook er vroeg bij tot de 46 graden. Toen de rookdoos weggenomen. En verder tot de 70 graden toen ingepakt tot de 80 graden en weer uitgepakt. En toen.... Stress. De kern temperatuur liep tot 82 graden ipv 88 en toen weer terug. Gelukkig werd ik door wat mede bbqers op fb gerustgesteld. Toch nog ff het jasje aan en langzaam liep de temperatuur weer op tot 88 graden. Na een uurtje rusten heb ik hem gepulled.
.
Ik ga hem zeker nog eens proberen. En mijn vriend .... Die zal moeten knokken voor zijn braadplekje aan de bbq.
Het was een tijdje geleden maar jullie zullen nu vast weer geregeld van mij horen.
Gr danitsja

Vervolgens zondag zelf de bbq geprepareerd. Vriendlief moest klussen dus...
We gingen hartstikke goed temperatuur rond de 110 graden en rook er vroeg bij tot de 46 graden. Toen de rookdoos weggenomen. En verder tot de 70 graden toen ingepakt tot de 80 graden en weer uitgepakt. En toen.... Stress. De kern temperatuur liep tot 82 graden ipv 88 en toen weer terug. Gelukkig werd ik door wat mede bbqers op fb gerustgesteld. Toch nog ff het jasje aan en langzaam liep de temperatuur weer op tot 88 graden. Na een uurtje rusten heb ik hem gepulled.

Ik ga hem zeker nog eens proberen. En mijn vriend .... Die zal moeten knokken voor zijn braadplekje aan de bbq.
Het was een tijdje geleden maar jullie zullen nu vast weer geregeld van mij horen.
Gr danitsja