- Berichten
- 459
Ik kom graag bij de HANOS in Breda.
De ideale supermarkt; Zeer uitgebreid assortiment, geen schreeuwende kinderen en altijd parkeerplek voor de deur.
Op de vlees afdeling ben ik al snel bevriend geraakt met het personeel sinds ik een groen ei heb.
Ik was van plan om wat ribbels te halen maar ik werd gewezen op een heel mooi stukje ossenhaas van het kalf.
Omdat de t.h.t. bijna bereikt was kreeg ik een mooie korting.
Maar wat gaan we hier mee doen...?
De bijbel er bij gepakt en de keuze is gevallen op blz 123 van het Planet BBQ boek.
Lomo al trapo
(Of te wel Ossenhaas in zoutkorst)
Eerst wat zeezout gemengd met 2 eitjes.
Eigenlijk neem je alleen het eiwit maar daar was ik te lui voor.
Bovendien geeft het wel een mooi geel kleurtje.
Een schone thee doek op het aanrecht
Daarop een laagje zout gedaan.
Volgens Raichlen moet je een eetlepel gedroogde oregano over het zout verdelen maar ik heb verse Oregano uit eigen tuin gebruikt.
En dan het vlees erop.
Om te zorgen dat het vlees overal even dik zou zijn heb ik de puntjes samen gebonden.
Dat rol je zo strak mogelijk op en even vastbinden.
En dan zo boven op de hete kolen leggen.
Toen het pakket vlam vatte heb ik de deksel even dicht gedaan om de zuurstof toevoer te blokkeren.
Wat een rook komt daar vanaf....
De aluminiumslang die het ei uitkruipt is de temp. sensor om de kern temp in de gaten te houden. (12 graden bij aanvang)
Die andere aluminium knollen worden gepofte aardappelen.
Na 8 minuten het pakket omgedraaid.
Nu begon ik zenuwachtig te worden.
Volgens het boek moet het maximaal 2 x 8 minuten op de kolen liggen.
Na de eerste 8 minuten was de kerntemp slechts 13 graden.
Maar toen ging het best vlug.
Na de tweede 8 minuten het pakket er af gehaald met een kerntemp van 38 graden.
wat nu? De perfecte temperatuur ligt net iets boven de 50 graden.
Maar na 10 minuten rusten in de zoutkorst was de temp al flink gestegen.
Snel de korst openbreken
Zout er goed afwrijven
En aansnijden
Ik schaam me kapot maar het hele stuk is in ??n keer opgegaan, zo lekker was het.
Mijn vriendin ligt nu uit te buiken op de bank. I-)
De zoutkorst houdt het vocht goed in het vlees en zelfs de puntjes waren sappig en ros?.
Het vlees is niet te zout wanneer je alles goed hebt weg gehaald.
Er zat een hele lekkere specifieke smaak aan het vlees.
De oregano proefden we subtiel terug maar er zat nog iets extra's bij waar we de vinger niet op konden leggen.
Misschien de rook van het katoen of het eigeel?
Geen idee, maar dit gerecht gaat zeker nog een keer op tafel verschijnen.
De volgende keer ga ik het vlees misschien eerst een paar seconden aanbraden en dan het doek in.
De ideale supermarkt; Zeer uitgebreid assortiment, geen schreeuwende kinderen en altijd parkeerplek voor de deur.
Op de vlees afdeling ben ik al snel bevriend geraakt met het personeel sinds ik een groen ei heb.
Ik was van plan om wat ribbels te halen maar ik werd gewezen op een heel mooi stukje ossenhaas van het kalf.
Omdat de t.h.t. bijna bereikt was kreeg ik een mooie korting.


Maar wat gaan we hier mee doen...?
De bijbel er bij gepakt en de keuze is gevallen op blz 123 van het Planet BBQ boek.
Lomo al trapo
(Of te wel Ossenhaas in zoutkorst)
Eerst wat zeezout gemengd met 2 eitjes.
Eigenlijk neem je alleen het eiwit maar daar was ik te lui voor.
Bovendien geeft het wel een mooi geel kleurtje.

Een schone thee doek op het aanrecht
Daarop een laagje zout gedaan.
Volgens Raichlen moet je een eetlepel gedroogde oregano over het zout verdelen maar ik heb verse Oregano uit eigen tuin gebruikt.
En dan het vlees erop.
Om te zorgen dat het vlees overal even dik zou zijn heb ik de puntjes samen gebonden.

Dat rol je zo strak mogelijk op en even vastbinden.

En dan zo boven op de hete kolen leggen.

Toen het pakket vlam vatte heb ik de deksel even dicht gedaan om de zuurstof toevoer te blokkeren.
Wat een rook komt daar vanaf....
De aluminiumslang die het ei uitkruipt is de temp. sensor om de kern temp in de gaten te houden. (12 graden bij aanvang)
Die andere aluminium knollen worden gepofte aardappelen.
Na 8 minuten het pakket omgedraaid.

Nu begon ik zenuwachtig te worden.
Volgens het boek moet het maximaal 2 x 8 minuten op de kolen liggen.
Na de eerste 8 minuten was de kerntemp slechts 13 graden.
Maar toen ging het best vlug.
Na de tweede 8 minuten het pakket er af gehaald met een kerntemp van 38 graden.
wat nu? De perfecte temperatuur ligt net iets boven de 50 graden.
Maar na 10 minuten rusten in de zoutkorst was de temp al flink gestegen.

Snel de korst openbreken

Zout er goed afwrijven

En aansnijden


Ik schaam me kapot maar het hele stuk is in ??n keer opgegaan, zo lekker was het.
Mijn vriendin ligt nu uit te buiken op de bank. I-)
De zoutkorst houdt het vocht goed in het vlees en zelfs de puntjes waren sappig en ros?.
Het vlees is niet te zout wanneer je alles goed hebt weg gehaald.
Er zat een hele lekkere specifieke smaak aan het vlees.
De oregano proefden we subtiel terug maar er zat nog iets extra's bij waar we de vinger niet op konden leggen.
Misschien de rook van het katoen of het eigeel?
Geen idee, maar dit gerecht gaat zeker nog een keer op tafel verschijnen.
De volgende keer ga ik het vlees misschien eerst een paar seconden aanbraden en dan het doek in.