- Berichten
- 125
Een tijdje terug waren we bij mijn zwager en zijn vrouw op visite. Op een gegeven moment zeggen ze: 'we willen wel eens kreeft eten, maar weten niet goed hoe we het moeten maken. Zou jij dat niet kunnen?'.
Ehhh, bedankt voor het vertrouwen in mijn gril capaciteiten, maar ik heb ook nog nooit kreeft gemaakt.
Maar goed: dat heb ik nog nooit gedaan, dus dat kan ik vast. Challenge accepted!
Zij zouden de kreeft halen, wij de rest. Dus kwamen ze aan met een doos met daarin twee verse (lees: levende) kreeften.
In de tussentijd hadden wij het voorafje en de salade gemaakt. Om in het zee-thema te blijven lekker black tiger gamba's in een marinade van knoflook, rode peper en citroensap gelegd:
Voor de salade een veelbelovend recept van internet gevist: https://jaimyskitchen.nl/salade-met-geitenkaas-grapefruit/
Heerlijk zomers met veel fruit en citrus en behoorlijk vullend door de avocado en geitenkaas!
Omdat het toch allemaal heerlijk decadent is ook maar een mooie witte wijn laten adviseren bij de slijter. Is een Verdejo geworden. Top combi!
Ja ja, ik weet het. Wat een gelul allemaal. Wij willen die kreeften zien! Komt goed, komt goed. Nog één plaatje van de inleidende beschietingen.
Ik heb het beloofd, daar komen de kreeften. Omdat het de eerste keer was toch maar wat leeswerk gedaan hoe je zo'n beestje het fatsoenlijkst aan zijn eind helpt. Dat is wat mij betreft het mes door de kop. Dan is het in een keer afgelopen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Daarna gelijk boven de hete kolen gelegd en 2 minuten direct gegrild met het vlees naar beneden.
Daarna omgedraaid en een likje kruidenboter gegeven. Indirect gelegd en nog zo'n 5 minuten door laten garen.
Toen deze klaar waren de scharen apart bereid:
En de smaak? Fantastisch! Zacht vlees, lijkt uiteraard wat op garnaal, maar zoeter en smaakvoller. De poten/scharen smaken weer heel anders. Veel zilter, echt de smaak van de zee. Die vonden we misschien nog wel lekkerder dan de staart!
Al met al heerlijk decadent getafeld. Dat mag wel op zijn tijd toch
Ehhh, bedankt voor het vertrouwen in mijn gril capaciteiten, maar ik heb ook nog nooit kreeft gemaakt.
Maar goed: dat heb ik nog nooit gedaan, dus dat kan ik vast. Challenge accepted!
Zij zouden de kreeft halen, wij de rest. Dus kwamen ze aan met een doos met daarin twee verse (lees: levende) kreeften.
In de tussentijd hadden wij het voorafje en de salade gemaakt. Om in het zee-thema te blijven lekker black tiger gamba's in een marinade van knoflook, rode peper en citroensap gelegd:
Voor de salade een veelbelovend recept van internet gevist: https://jaimyskitchen.nl/salade-met-geitenkaas-grapefruit/
Heerlijk zomers met veel fruit en citrus en behoorlijk vullend door de avocado en geitenkaas!
Omdat het toch allemaal heerlijk decadent is ook maar een mooie witte wijn laten adviseren bij de slijter. Is een Verdejo geworden. Top combi!
Ja ja, ik weet het. Wat een gelul allemaal. Wij willen die kreeften zien! Komt goed, komt goed. Nog één plaatje van de inleidende beschietingen.
Ik heb het beloofd, daar komen de kreeften. Omdat het de eerste keer was toch maar wat leeswerk gedaan hoe je zo'n beestje het fatsoenlijkst aan zijn eind helpt. Dat is wat mij betreft het mes door de kop. Dan is het in een keer afgelopen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Daarna gelijk boven de hete kolen gelegd en 2 minuten direct gegrild met het vlees naar beneden.
Daarna omgedraaid en een likje kruidenboter gegeven. Indirect gelegd en nog zo'n 5 minuten door laten garen.
Toen deze klaar waren de scharen apart bereid:
En de smaak? Fantastisch! Zacht vlees, lijkt uiteraard wat op garnaal, maar zoeter en smaakvoller. De poten/scharen smaken weer heel anders. Veel zilter, echt de smaak van de zee. Die vonden we misschien nog wel lekkerder dan de staart!
Al met al heerlijk decadent getafeld. Dat mag wel op zijn tijd toch
