- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-Vrienden!
Er was weer een leuk wedstrijdje, nieuwe dingen proberen!
Piepers op de Q... dat gaan we doen!
Bij de groente-juwelier een mooi stel Frieslanders gehaald en die lekker gewassen met een borsteltje.
Daar ging ik frieten van snijden... niet van die lullige maar gewoon mooie dikke rakkers. Ik had ooit een frietsnijder van de Blokkert maar als je daar een aardappel of twee mee deed dan was 'ie al stuk, verbogen en gebroken... drama. Gewoon ouderwets handwerk dus. Daar gaat 'ie:
Ik liet de schil er lekker omheen natuurlijk!
Parallel maakte ik natuurlijk nog ander lekkers met wat kleur:
Die frietjes wilde ik eerst even 8 minuutjes voorkoken:
Weer een stapje verder met de kleurtjes:
Met het molentje draaien...
Toen ging het kookwekkertje, gauw eruit en terug koelen in een gootsteen vol koud water:
Daarna lekker de chimmichurri afmaken:
Een lekker potje kruidige zaligheid:
Frietjes even met olijfolie insmeren en kruiden met een aardappel-klassieker:
Die andere hoofdrol speler kwam helemaal uit Australi?, het was een graan gevoerde rakker:
Het was een dag waarop we nieuwe dingen gingen proberen, dus niet langzaam oproken en reverse sear geven zoals ik doorgaans doe met een staartstukje, deze ging in stukken:
En op dat spit lieverdjes!
Dus die ouwe trouwe Webert aan met lekkere ruige houtskool uit Argentini?:
En draaien met die staartjes:
Door met de oranje goud glanzende Cheddar om later de frietjes mee te verwennen:
Potverdrie, was het er weer bijna bij in geschoten...
Ja hoor, wat een zaligheid. Dit is echt een topper van een frisse tripel, zalig gistje daarin.
Ondertussen draaide dat spit echt heerlijk, wat een fijne geuren kwamen daar vanaf:
Dat geeft ook echt wel de fijne plaatjes:
Houden jullie vast ook wel van:
Kom maar dichterbij dan:
De frietjes gingen lekker op het ei:
Dat harde werken maakte dorstig en ik had nog wat bij te werken:
Meegebracht door een vriendin vanaf haar vakantie adresje, of ik die wilde proeven... nou OK dan, ik help graag!
Frietjes waren mooi gekorst, die mochten naar de skillet over gezet worden:
Ondertussen was de pica?ha ook mooi medium gegaard:
Kijk maar:
De cheddar was al lekker aan het smelten....
dus we konden gaan assembleren voor DE foto:
Met die chimmichurri erbij was het echt een kleurig feestje!
Daar mocht best een stevige rakker bij:
Een mooie hoppige Bock van Maximus!
Daarna mochten de kinderen ook een bordje frietjes met kruidig vlees, maar toen maakte ik me er wel wat makkelijker vanaf:
ook gewoon prima dus, zelf gesneden en gebakken frietjes... zalig!
Bedankt voor het kijken lieverds, tot het volgende culinaire avontuur!
Er was weer een leuk wedstrijdje, nieuwe dingen proberen!

Piepers op de Q... dat gaan we doen!
Bij de groente-juwelier een mooi stel Frieslanders gehaald en die lekker gewassen met een borsteltje.

Daar ging ik frieten van snijden... niet van die lullige maar gewoon mooie dikke rakkers. Ik had ooit een frietsnijder van de Blokkert maar als je daar een aardappel of twee mee deed dan was 'ie al stuk, verbogen en gebroken... drama. Gewoon ouderwets handwerk dus. Daar gaat 'ie:

Ik liet de schil er lekker omheen natuurlijk!

Parallel maakte ik natuurlijk nog ander lekkers met wat kleur:

Die frietjes wilde ik eerst even 8 minuutjes voorkoken:

Weer een stapje verder met de kleurtjes:

Met het molentje draaien...

Toen ging het kookwekkertje, gauw eruit en terug koelen in een gootsteen vol koud water:


Daarna lekker de chimmichurri afmaken:

Een lekker potje kruidige zaligheid:

Frietjes even met olijfolie insmeren en kruiden met een aardappel-klassieker:

Die andere hoofdrol speler kwam helemaal uit Australi?, het was een graan gevoerde rakker:

Het was een dag waarop we nieuwe dingen gingen proberen, dus niet langzaam oproken en reverse sear geven zoals ik doorgaans doe met een staartstukje, deze ging in stukken:

En op dat spit lieverdjes!

Dus die ouwe trouwe Webert aan met lekkere ruige houtskool uit Argentini?:

En draaien met die staartjes:

Door met de oranje goud glanzende Cheddar om later de frietjes mee te verwennen:

Potverdrie, was het er weer bijna bij in geschoten...

Ja hoor, wat een zaligheid. Dit is echt een topper van een frisse tripel, zalig gistje daarin.
Ondertussen draaide dat spit echt heerlijk, wat een fijne geuren kwamen daar vanaf:

Dat geeft ook echt wel de fijne plaatjes:

Houden jullie vast ook wel van:

Kom maar dichterbij dan:

De frietjes gingen lekker op het ei:

Dat harde werken maakte dorstig en ik had nog wat bij te werken:

Meegebracht door een vriendin vanaf haar vakantie adresje, of ik die wilde proeven... nou OK dan, ik help graag!
Frietjes waren mooi gekorst, die mochten naar de skillet over gezet worden:

Ondertussen was de pica?ha ook mooi medium gegaard:

Kijk maar:


De cheddar was al lekker aan het smelten....

dus we konden gaan assembleren voor DE foto:

Met die chimmichurri erbij was het echt een kleurig feestje!

Daar mocht best een stevige rakker bij:

Een mooie hoppige Bock van Maximus!
Daarna mochten de kinderen ook een bordje frietjes met kruidig vlees, maar toen maakte ik me er wel wat makkelijker vanaf:

ook gewoon prima dus, zelf gesneden en gebakken frietjes... zalig!
Bedankt voor het kijken lieverds, tot het volgende culinaire avontuur!