BasBQ
Beef en Steak

Livar kloosterribben

 
 
 

Jos

Vuurmaker
Berichten
91
Zo, gisteren de Auber blower eens getest vanuit de HM ronde van Nosmo een tijdje terug, ditmaal met een portie kloosterribben.

-Ribs ontvliesd
-Ribs gerubt met een eigen brouwsel, ditmaal goed door de keukenmachine gehaald voor een fijnere structuur, hierdoor niet heel dik in de rub hoeven zetten.

-Zeezout
-Lichtbruine basterdsuiker
-Knoflookpoeder
-Uienzout
-Zwarte Peper
-Koffie
-Cayenne peper
-Pimenton pittig
-Gedroogde oregano
-Koriander

-Daarna 3 uur op de smoker met dome temp target van 107 graden, 2 logs appelhout erbij en een chunck whiskey vat
-Wat zitten spelen met de PID settings na het forum nog eens goed doorgespit te hebben (dank voor de tips!)
-2 uur ingepakt in papier met een klont roomboter
-Daarna uitgepakt en ingesmeerd met Jack D BBQ saus en nog 20 mins laten liggen in de smoker

Resultaat waren mooi sappige ribs, en door het butcher paper niet kapot gekookt wat ik met de folie wel eens terug vond. Botjes kwamen goed schoon van tafel, en deze livar ribben smaken echt een tikkie voller dan de Makro blauwe doos rib. (ook wel wat vetter op de dikke delen, maar vet maakt smaak) Leuk voor de afwisseling, en erg fijn om de blower zo eens te kunnen proberen.

Zie wat sfeerimpressies hieronder, eet smakelijk!



















 
Lekker hoor
 
Oef! Heerlijk!
 
lekker  :D
 
Gadverdamme .... :D
 
Ai, ai, ai, die lust ik wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan