BasBQ
Beef en Steak

Limousin Côte de Boeuf

BB-Queen

Sprokkelaar
Berichten
39
Een mooi stuk vlees. Soms om even uit te sloven, soms omdat je gewoon heel erg wilt genieten van het leven!

Dit keer was het een beetje van beide. We hadden bezoek van onze goede vriend (die de bbq smaak ook aan het ontwikkelen is!). Omdat hij tegenwoordig is Duitsland woont, heeft het dus even geduurd voordat we elkaar weer konden zien. Dit keer was het dus een beetje uitsloven, terwijl wij mochten genieten van eindelijk weer samen zijn.

Côte de boeuf, een heerlijk ribsteak met veel smaak en vet, heeft niet veel nodig om fantastisch te worden. Het is alleen erg belangrijk om goed je temperatuur in de gaten te houden, zodat hij niet te ver doorgaat. Als eerst ruim op ruim uit de koeling gehaald, zodat hij even op temperatuur kon komen. Een half uurtje voor bereiden, heb ik het vlees laten 'ademen' door het uit de verpakking te halen.

Cote de boeuf.JPG


Time to fire up the Q! Mijn Kamado Joe III maakt de laatste tijd overuren, maar daar is niemand in de buurt op tegen. Ze weten dat ze altijd mogen proeven! 😉 Terwijl de KJ langzaam naar een temperatuur komt van 130 graden, pak ik alvast 2 whiskey chunks. Ik wil eerst zorgen dat het vlees langzaam naar 43 graden wordt gebracht, zodat het genoeg tijd heeft om de rooksmaak in zich op te nemen.

De SloRoller gaat erin, chunks erbij en het stuk Côte de boeuf leg ik (indirect) op het RVS (!) rooster.. Ik heb een draadloze Meater, dus kon ik lekker onderuit zakken en genieten van het eerste biertje.

Gerookt op whisky chunks.JPG


Na ongeveer 35 minuten roken, was de ribsteak mooi op temperatuur. Het enige wat nu nog mist zijn de fantastische grillstrepen die net dat ene beetje extra smaak aan het vlees geeft! Dus heb ik het vlees netjes eruit gehaald en onder wat alufolie laten rusten, de SloRoller eruit, luchtgaten volledig open en natuurlijk het gietijzeren rooster erin! Ik wil minimaal een temperatuur van 250, zodat het rooster goed heet wordt en snel de gekarameliseerde strepen op dit stukje vlees kan zetten.

Grillstrepen.JPG


Het vet wordt knapperig en zacht, terwijl de buitenkant van het vlees dichtschroeit en snel naar de kerntemperatuur van 50 graden vliegt! Tijd om even tot rust te komen, voordat het wordt aangesneden en met een chimichurrie kan worden gegeten! Biertip: St. Feuillien Grand Cru - MAN WAT EEN SUCCES!

Cote de Boeuf (2).JPG


Cote de Boeuf (3).JPG
 
In 1 woord :WAUW!!
Zeer sfeervolle reportage, prachtige foto's en wat een fantastisch resultaat
Die goede vriend gaat vaker langskomen denk ik.
 
Ziet er goed uit en een fijne ontwikkeling van de smaak van je vriend
 
Ziet er erg mooi en smakelijk uit
 
Laatst bewerkt:
Een leuk Foodporn-avontuur voor het slapen gaan... heerlijk!
 
Dat ziet er goed uit, had ik vanmorgen best als ontbijt gelust!

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Nee hè krijg al weer trek..... en het is nog niet eens 12.00u
 
Wat een geweldig stuk vlees. En een heerlijk cuisson. Van die mooie plaatjes loopt me het water in de mond.
Dat moet smullen geweest zijn. Je kameraad zal voorlopig niet snel naar huis gaan met zulke maaltijden.
 
het forum brengt mensen bij elkaar :cool:
 
Terug
Bovenaan Onderaan