- Berichten
- 214
Hoi allemaal!
Vandaag was het weer tijd voor een mooie sessie Low & Slow: Limburgs 'zoervleisj' (zuurvlees) volgens het recept uit Lowlands BBQ van Jord Althuizen. Mijn schoonouders komen uit Limburg en hadden het recept al in het boek zien staan. Dat wilden zij wel eens eten! Vandaag was het dan zover...
Eerder deze week al 3 kilo sukade besteld bij de slager. Mooi aan één stuk zodat ik er zelf dikke plakken van kon snijden om te roken. Maar eerst mocht de sukade een nacht in de marinade: water, azijn, kruidnagel en laurier.
Vandaag de Weber MTP aangestoken en mooi laten opwarmen tot 115 graden. Ik gebruik hierbij de rookring en platesetter, ideaal! Eenmaal op temperatuur wat chunks hickory hout erbij, vlees droog gedept en 3 uur laten roken.
Daarna mocht het vlees van de bbq af zodat er plaats was voor de Dutch Oven. Hierin de uien lekker een beetje bruin laten bakken. Vervolgens de marinade er weer bij aangevuld met bruine suiker en appelstroop. Het vlees in blokjes gesneden en samen nog 2 uurtjes laten stoven. Op het eind wat ontbijtkoek erbij om de saus te laten binden en een nog rijkere smaak mee te geven. Peper, zout en wat tabasco maakten het af!
Mijn zwager wilde ook graag wat saté klaarmaken. Met de Indische roots van mijn schoonfamilie is dit geen straf. Heerlijk! Ik moet nog even vragen naar het recept, maar het is in ieder geval een authentiek recept vanuit de Indische oma.
Wat dikke frieten erbij, sla uit eigen tuin en we hebben weer genoten van een heerlijke maaltijd! Goedgekeurd door de Limburgse schoonfamilie, dit mag ik vaker maken!
Bekijk bijlage 25385
Bekijk bijlage 25386
Vandaag was het weer tijd voor een mooie sessie Low & Slow: Limburgs 'zoervleisj' (zuurvlees) volgens het recept uit Lowlands BBQ van Jord Althuizen. Mijn schoonouders komen uit Limburg en hadden het recept al in het boek zien staan. Dat wilden zij wel eens eten! Vandaag was het dan zover...
Eerder deze week al 3 kilo sukade besteld bij de slager. Mooi aan één stuk zodat ik er zelf dikke plakken van kon snijden om te roken. Maar eerst mocht de sukade een nacht in de marinade: water, azijn, kruidnagel en laurier.
Vandaag de Weber MTP aangestoken en mooi laten opwarmen tot 115 graden. Ik gebruik hierbij de rookring en platesetter, ideaal! Eenmaal op temperatuur wat chunks hickory hout erbij, vlees droog gedept en 3 uur laten roken.
Daarna mocht het vlees van de bbq af zodat er plaats was voor de Dutch Oven. Hierin de uien lekker een beetje bruin laten bakken. Vervolgens de marinade er weer bij aangevuld met bruine suiker en appelstroop. Het vlees in blokjes gesneden en samen nog 2 uurtjes laten stoven. Op het eind wat ontbijtkoek erbij om de saus te laten binden en een nog rijkere smaak mee te geven. Peper, zout en wat tabasco maakten het af!
Mijn zwager wilde ook graag wat saté klaarmaken. Met de Indische roots van mijn schoonfamilie is dit geen straf. Heerlijk! Ik moet nog even vragen naar het recept, maar het is in ieder geval een authentiek recept vanuit de Indische oma.
Wat dikke frieten erbij, sla uit eigen tuin en we hebben weer genoten van een heerlijke maaltijd! Goedgekeurd door de Limburgse schoonfamilie, dit mag ik vaker maken!
Bekijk bijlage 25385
Bekijk bijlage 25386
Laatst bewerkt: