- Berichten
- 5.120
Afgelopen winter heb ik onderstaand recept in de pan/oven gemaakt. Moet dus ook op de Q kunnen. Had ook nog een restje spaanse BBQ vuurkruiden (olijfhout en kruiden) om te roken.
receptenvandomy.nl
Topping gemaakt van spaanse peper, teen knoflook, munt en rozemarijn en olijfolie
Twee eendenborstfilet op de vetkant ingekerft en ingerubt met knoflook- en 5 kruiden poeder
Q klaar gemaakt voor roken met een dome temp van 120 C.
Envelopje gemaakt voor te roken..
Eendjes en groenten laten roken (komt weinig rook vandaan) tot een kerntemperatuur van de duckie van 48 C. Duck ff apart gelegd en afgedekt.
Ondertussen een bak houtskool opgestookt. Deze erbij geknikkerd en opgestookt tot 180 C..
Groenten afgegrild. Daarna de eendenborstfilets afgegrild to een kern van 54 -56 C. Eerst de vetkant (buren hebben de brandweer gebeld
) en daarna de vleeskant. Dit gaat erg hard in temp verloop. Thermapen brengt redding.
Leg je alles netjes op een bord, wordt alles rood van de sap uit de puntpaprika.
Samenvattend:
- Prima recept.
- Effect van de gebruikte rookhout/kruiden is marginaal. Wel terug te proeven op de courgette. Next time appelhout
- Topping had wat meer munt mogen bevatten
- Witte frisse wijn erbij is goede keuze. Zeker gezien de stevige kruiding en topping.
- Had weer gesmaakt.

Eendenborst met Spaanse peper en munt
Dit recept is heel simpel en zo lekker. Je hoeft niet bang te zijn dat te heet is. Als je de zaden die in de Spaanse pepers zitten niet gebruikt, valt de pitti

Topping gemaakt van spaanse peper, teen knoflook, munt en rozemarijn en olijfolie
Twee eendenborstfilet op de vetkant ingekerft en ingerubt met knoflook- en 5 kruiden poeder
Q klaar gemaakt voor roken met een dome temp van 120 C.
Envelopje gemaakt voor te roken..
Eendjes en groenten laten roken (komt weinig rook vandaan) tot een kerntemperatuur van de duckie van 48 C. Duck ff apart gelegd en afgedekt.
Ondertussen een bak houtskool opgestookt. Deze erbij geknikkerd en opgestookt tot 180 C..
Groenten afgegrild. Daarna de eendenborstfilets afgegrild to een kern van 54 -56 C. Eerst de vetkant (buren hebben de brandweer gebeld


Leg je alles netjes op een bord, wordt alles rood van de sap uit de puntpaprika.
Samenvattend:
- Prima recept.
- Effect van de gebruikte rookhout/kruiden is marginaal. Wel terug te proeven op de courgette. Next time appelhout
- Topping had wat meer munt mogen bevatten
- Witte frisse wijn erbij is goede keuze. Zeker gezien de stevige kruiding en topping.
- Had weer gesmaakt.