BasBQ
Beef en Steak

Lets try porchetta!

 

ContenteMens

Vuurmaker
Berichten
63
Vandaag vrienden over de vloer dus dan gaat er gekookt worden en moet er een lekker fles wijn open...

Zodoende begonnen met een mooi stuk buikspek circa 1.8kg. Deze heb ik zoveel als mogelijk gevlinderd en voorzien van een rubje gemaakt van gedroogde kruiden (ongeveer 1 el: tijm, oregano, basilicum en rozemarijn 0.5 el venkelzaad een pinch fleur de sel en wat grove zwarte peper). Vervolgens de rollade opgebonden en in de koelkast laten rusten.

Even geduld.. De rest volgt straks 😁🤤🔥

Ohja, hij gaat overigens aan het spit.

Goed gelukt al zeg ik het zelf, bij kerntemp van 70 graden de bbq flink warm gestookt (direct) waarna er een heerlijke korst was ontstaan. Zie hieronder de fotos.. totaal 3 uurtjes aan het spit gehangen.

IMG_20230924_113958669~3.jpg


IMG_20230924_114007038~2.jpg


IMG_20230924_114727257~2.jpg


IMG_20230924_115851035~2.jpg


IMG_20230924_120745264~3.jpg


IMG_20230924_181206393.jpg


IMG_20230924_183008732~3.jpg


IMG_20230924_182519743~3.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik hou daar dus van!
 
Ben niet zo’n fan van buikspek maar dit ziet er echt heel lekker uit!
 
Ziet er goed uit, moet zeker binnenkort ook dit gaan proberen 😋
 
Goed gelukt 👍🏻😋
 
Lust ik.
 
Terug
Bovenaan Onderaan