- Berichten
- 69
Zoals in een andere post beschreven had ik op vakantie in Spanje een paar stukjes vlees gekocht waarvan ik hoopte dat het een soort buikspek blokjes zouden zijn. Met dank aan dit forum, en Frits in het bijzonder, kwam ik erachter dat het Ribtips waren. De stukjes lagen toen al op de BBQ te roken (kers en appel). Ik had ze gekruid met een rub die ik normaal gesproken gebruik voor buikspek (van huis meegenomen).
Nadat de ribtips ongeveer 1,5 uur in de rook hadden gelegen, bij een temperatuur van rond de 140 graden (iets hoger dan gepland maar vanuit het zwembad vond ik het wel prima), heb ik de stukjes in een bakje gedaan en een laagje barbecue saus toegevoegd. Zo heb ik ze nog even door laten pruttelen en toen er vanaf gehaald.
Toen dacht ik;
Het is eigenlijk best een simpel gerechtje voor de borrel - Less
Ik had toen ik begon eigenlijk geen idee wat ik nou precies gekocht had. Vrij weinig kennis van het vlees - Less
Maar het zag er toch wel vrij aantrekkelijk uit - More.
Laat ik eens, voor de eerste keer, mee doen met de foto wedstrijd
We zijn in Spanje, dus een stokbroodje met allioli er bij. En zie hier het resultaat
Vervolgens natuurlijk nog proeven, en dat was een ware traktatie. Een soort mini spareribs. Kleine stukjes dus waren goed gaar en je kon ze zo van het bot af happen. Heerlijke borrelhap! Less was in dit geval zeker More!
Nadat de ribtips ongeveer 1,5 uur in de rook hadden gelegen, bij een temperatuur van rond de 140 graden (iets hoger dan gepland maar vanuit het zwembad vond ik het wel prima), heb ik de stukjes in een bakje gedaan en een laagje barbecue saus toegevoegd. Zo heb ik ze nog even door laten pruttelen en toen er vanaf gehaald.
Toen dacht ik;
Het is eigenlijk best een simpel gerechtje voor de borrel - Less
Ik had toen ik begon eigenlijk geen idee wat ik nou precies gekocht had. Vrij weinig kennis van het vlees - Less
Maar het zag er toch wel vrij aantrekkelijk uit - More.
Laat ik eens, voor de eerste keer, mee doen met de foto wedstrijd

We zijn in Spanje, dus een stokbroodje met allioli er bij. En zie hier het resultaat
Vervolgens natuurlijk nog proeven, en dat was een ware traktatie. Een soort mini spareribs. Kleine stukjes dus waren goed gaar en je kon ze zo van het bot af happen. Heerlijke borrelhap! Less was in dit geval zeker More!