BasBQ
Beef en Steak

Less is More: Entrecote van Bavette

 
 
 

Dennis H

Stoker
Berichten
346
Hereford entrecote gehaald bij Bavette in Maasland, uur van te voren uit de koelkast gehaald en licht gezout met fleur de sel.
Direct gegrild boven een mooie lading Dammers houtskool, een paar minuutjes laten rusten en aangesneden. Heerlijk!
56f46e39edc80961854345169346cf44.jpg
062f6bf3ce0059e06af5d88ef75896bf.jpg
4c3f1f737f24994b90a1c8a00e7d00da.jpg
a0b4d2bd0f75dd57e1e63f98f34cd000.jpg


Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Goed bezig

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Topgerecht
 
Ik was in de war door de titel, maar je eerste zin verklaart een hoop! :D

Foto ziet er strak uit! Nice!
 
Dat ziet er geweldig uit
Nice
 
Mooie plaat.

Zelf laat ik Beef, in plaats van een paar voor minstens 10 minuten rusten afgedekt met aluminium folie wel “open” zodat de hitte het vlees uit kan. En echt het is daarna nog prima eetbaar en mooi op temperatuur.
Door het langer laten rusten zul je zien dat al die heerlijke vleessappen nog meer in het vlees blijven. (De vlees sappen die in de folie achter blijven worden opgedweild met stokbrood 😉)
 
Lekkere Steak heb je daar gemaakt. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan