- Berichten
- 5.537
Walchers gilden spek
Het recept zwerft al een hele tijd rond op het forum, laatst nog een lekkere voorbij zien komen van Arjansnip
Toen in de reactie van Werty het water uit de marinade vervangen werd door Beerenburg was mijn interesse gewekt en besloot om dat ook maar eens te proberen.
Er lag nog een mooi stuk spek van een Duroc varken (? 1,5 kg) in de vriezer dat al redelijk op datum was dus dat moest er maar eens aan geloven. Ontdooien en in de marinade.
3 dagen later en een mooie middag was het tijd om de bbq aan te steken.
Redelijk constant op ? 110 gr C.
Het spek er op, ik heb het spek gedeeld om eens te proeven of er veel verschil zat in het toevoegen van Stegemans kip kruiden pikant of de traditionale en ik moet zeggen dat de pikante m'n voorkeur had.
Ook gaf het toevoegen van de Beerenburg een extra smaakje wat me wel beviel.
Nu nog even kijken of ik de foto's kan plaatsen.
De links staan er op, de foto's ook , gelukt.
leuk dat jullie meekeken,
Het recept zwerft al een hele tijd rond op het forum, laatst nog een lekkere voorbij zien komen van Arjansnip
Toen in de reactie van Werty het water uit de marinade vervangen werd door Beerenburg was mijn interesse gewekt en besloot om dat ook maar eens te proberen.
Er lag nog een mooi stuk spek van een Duroc varken (? 1,5 kg) in de vriezer dat al redelijk op datum was dus dat moest er maar eens aan geloven. Ontdooien en in de marinade.
3 dagen later en een mooie middag was het tijd om de bbq aan te steken.
Redelijk constant op ? 110 gr C.
Het spek er op, ik heb het spek gedeeld om eens te proeven of er veel verschil zat in het toevoegen van Stegemans kip kruiden pikant of de traditionale en ik moet zeggen dat de pikante m'n voorkeur had.
Ook gaf het toevoegen van de Beerenburg een extra smaakje wat me wel beviel.
Nu nog even kijken of ik de foto's kan plaatsen.








De links staan er op, de foto's ook , gelukt.
leuk dat jullie meekeken,
