BasBQ
Beef en Steak

Lekker op 'n broodje: Ciabattaaaaaaah Porchettaaaaaaaah!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.771
Beste BBQ Vrienden,

Er moest iets op een broodje. En dan ook nog lekker. Ik dacht eigenlijk meteen aan één ding. Een dikke ciabatta vol met mooie plakken porchetta (por-ket-ta) plakjes augurk en een laagje mosterd. Dus dat ging ik maken. Waar Vriend Rick de show stal met een meerweekse is dit slechts een meerdaagse, maar allemachtig, wat was dat een zalige sandwich vanmiddag!

Ik startte met een fantastische varkensbuik. Hier vlakbij zit een Vleeschboerderij met prachtige Duroc varkens waar heel mooi vlees van af komt. Het ruikt heel lekker grasboterig en wat vooral opvalt is dat het heel mooi droog vlees is. Als je het vlees in de verpakking na een dag uit de koelkast pakt dan ligt er geen druppel vocht op het plastic schaaltje, gewoon erg mooi vlees voor een hele schappelijke prijs. Dikke aanrader. Verder had ik verse rozemarijn, sinaasappel, pijnboompitjes, een zalige peper en zout mix en venkelbloemenpoeder die mijn vriendin Dominique uit Italië voor mij meebracht. Eigenlijk kan je daar álles lekker mee maken!

SDJ_5385.jpg


De varkensbuik heb ik gevlinderd zodat er meer te kruiden oppervlak ontstond:

SDJ_5399.jpg


Die rollade maakte ik een avond tevoren zodat de smaken een beetje konden doortrekken in het cellofaan een nachtje in de koelkast.

De tijd van lange zwoele zomeravonden achterin de tuin is weer aangebroken. Dus dan ga ik graag met een lekker borreltje onderuit in mijn visstoeltje onder het afdakje bij mijn BBQ's. Omdat de muggen dat ook weten is het er soms wat minder gezellig. Ik bedacht me dat een doorgeladen CSG alle vliegbeestjes wel zou kunnen verjagen... toen herinnerde ik me een berichtje onlangs van Ewald en dacht, goh, als die rook generator toch z'n werk doet, dan kan ik er net zo goed wat moois bij leggen! Dus dat deed ik!

SDJ_5417.jpg


Ik rookte eiken en beuken mot, en legde daar 10 bolletjes mooie roze knoflook van de groente-juwelier bij:

SDJ_5418.jpg


Die geur van dat hout joh... zo geweldig lekker!

Gaat trouwens ook heerlijk met een mooie Bas Armagnac, ik had een VSOP en een XO naast elkaar. Lekker proeven en beleven.

SDJ_2213.jpg


Echt een genot lekker achterin de tuin in mijn eigen wereldje.

Ik dwaal weer af, er moest een porchetta gerookt en gegaard worden. Dus op zondag mocht het Groene Ei weer lekker aan!

SDJ_5427.jpg


Daar mocht een mooi blokje kersenhout op en dan lekker zachtjes beginnen met warm roken en langzaam de T laten oplopen.

SDJ_5438.jpg


Dus even voor de beeldvorming, links voor me een lekker warm ei met warme kersenrook en rechts achter mij de Weber met koude rook van eik en beuk. Dat was echt genieten. Oh ja, De Tour kon mij ook jaarlijks wel bekoren. Vroeger bij de TV met een biertje, maar daar zit de puberdochter nu naar de Bankzitters, Beautyness, en voortvluchtige youtubers in oranje overalls te kijken. Dus ik wordt dan weer naar buiten gekeken...

SDJ_5443.jpg


Maar daar hoor je mij dus niet over klagen! :sneaky: Biertje erbij, Happy Days!

SDJ_5440.jpg


Af en toe een lekker hapje erbij:

SDJ_5445.jpg


Zaak is wel dat je goed blijft hydrateren. Dus houd de bidons binnen handbereik!

SDJ_5449.jpg


Na een kleine 3 uurtjes (waarbij ik de pit liet oplopen tot uiteindelijk 180°C in de kersenrook was dit het resultaat:

SDJ_5454.jpg


En nog even een fijne Foodporn Close-Up voor Onlyfans:

SDJ_5456.jpg


En vooruit, hier nog de Centerfold:

SDJ_5461.jpg


We aten die dikke plakken lekker warm, met Roseval aardappeltjes en snijbonen uit de tuin. Zalig maaltje!

Na nog een mooi avondje achter in de tuin was dit het resultaat van de anti-muggen-koud-rook-sessie:

SDJ_5465.jpg


En vandaag dus een mooie lunch op het programma. Ik kan stoer doen en zeggen dat we er met het hele gezin van hebben gegeten, maar zoon op werk en vrouw op kantoor heb ik deze lekker samen met De Dochter soldaat gemaakt! Het was echt een feestje.

SDJ_5469.jpg


Mooie plakjes augurk snijden. Broodje door de helft en lekker even aangrillen voor een knappertje en een mooi grill streepje.

SDJ_5477.jpg


Toen een mooie laag Duitse mosterd op dat broodje en de hele boel assembleren tot Goddelijk:

SDJ_5487.jpg


Echt een zalige heerlijkheid:

SDJ_5492.jpg


Kijk die Glanzende Gurk dan! :love:

SDJ_5515.jpg


Het was echt smullen... morgen maar weer een balans-dagje...

Veel liefs!
 
Poah.

Sander toch.
Wat een maatstaaf weer, ongelofelijk.
Die eerste foto van die bollen knoflook in de rook: Prestige.
De close-up voor OnlyFans: Sign me up!
De sappen op de Centerfold: Watertanden.
Die glanzende Gurk: Ge-wel-dig!

Wat een Schitterend topic is dit weer. Woorden schieten te kort.
Hulde, naamgenoot!
 
Ziet er top uit 👌🏻Sander
 
Geweldig uitgebreid verslag en stuk voor stuk mooie foto’s. Hele mooie bijdrage Sander
 
Je verslag leest lekker weg, met prachtige begeleidende foto’s Ziet er allemaal heerlijk uit, om bij te watertanden
 
Prachtige reportage!
Dat ziet er fantastisch uit en de lat weer hoger gelegd.

Pff nou weet ik helemaal niet meer wat ik ga maken.
 
Krijg er gewoon honger van… mooi broodje. Lekker bezig.
 
Heerlijk verslag en fantastische plaatsjes weer! Heerlijk genoten Sander!
 
Sander, Sander, weer een mooi, smakelijk en lekker verslag.
Porchetta, armagnac en broodje zien eruit om " op te vre....(sorry) eten. 😋
 
En weer heeeeerlijk om te lezen.. ga zo door :)
 
Mooi verslag Sander. Genoot van het verhaal en de foto's. Je maakt het wel altijd heel moeilijk voor de gewone man 😛
 
Is maar weer een matig verslagje hé Sander? Man man man wat maak jij er iedere keer weer een feestje van! Petje af hoor, mooi verslag en dat broodje!!🤤😍
 
Dat kan nooit heel goor zijn geweest.
 
Stuur maar een broodje hierheen. Zo zonder keuken en tijd, ziet mijn spijsvertering geen deftig eten meer. Dus lust het graag :D
 
De lat is weer torenhoog gelegd 😂 Ga er maar aanstaan om iets te maken wat daarbij niet in het niets verschiet ..

Mooi verslag en heerlijk uitziende bereiding!
 
Terug
Bovenaan Onderaan