BasBQ
Beef en Steak

Lekker fikken Picanha

 
 

bakker

Kooltjesharker
Berichten
246
afgelopen weekend picanha, was erg lekker. En  zeker voor herhaling vatbaar
 
Lust ik wel
 
Altijd lekker!

 
Hij was mooi medium, toen we hem op hadden dacht ik pas had ik er maar foto van gemaakt
hij was 60 graden van binnen
 
Lekker, mooie vlammen!
 
lekker en mooi sensatie stuk vlees
 
Ik heb eea gelezen over bereiden van picanha.

Je laat hem indirect tot gewenste kerntemp komen en dan nog even direct. Is direct dan met vet boven of onder?

Nog tips om veilig om te gaan met vlammenzee? Kan me voorstellen dat het onvermijdelijk is.

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
klopt je laat hem indirect(120/140 graden) met wat rook op warmen tot 48 graden kerntempratuur (15/25 min rust) onder folie
kern temperatuur loopt wel iets verder door
en daarna afgillen aan beide kanten
vlammen komen vanzelf
 
Ik grill ze na het indirecte gedeelte meteen af, en laat hem daarna rusten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan