- Berichten
- 5.232
Vandaag kwamen @Ikbat en gezin langs voor een gezellige middag en lekker eten.
Hiervoor ben ik gisteren begonnen met het voorzichtig slopen van een stuk buikspek.
Met mijn gemodificeerde vork heb ik hem helemaal ingeprikt.
Hierna de vleeskant met een rub van Ralph de Kok ingesmeerd en de zwoerd kant in het zout gelegd.
Dit kon nu de koeling in.
Ook maar wat ribben ontvliest en gerubt met noskos the sparerib.
Ook deze mochten de koeling in.
En toen kwam vandaag.
Rond 14.00 uur de kamado Joe aangemaakt met de slowroller erin.
Toen wat chunks kersenhout erin gedaan en nadat we rooksignalen hadden het buikspek erop gelegd.
(Het overtollige zout had ik eraf geveegd met wat keukenpapier)
De rest van de middag Joe lekker rond de 100 graden gehouden.
Toen de buikspek rond de 60 graden kern verwachte ik dat hij nog een uurtje nodig had.
Hierna op men gemak de weber aangemaakt en met wat appelhout de ribben indirect erop gelegd.
Bovenstaande foto is nadat ik ze de eerste keer met een ketjap achtige saus heb gelakt.
Dit ging ook lekker! Mooi alles onder controle.
Ondertussen allerlei groentjes klein gesneden, maar niet echt op de foto, dus niet gebeurt.
Toen de buikspek rond de 70 graden zat heb ik hem eraf gehaald, de spareribs kon ik toen met de thermapen ook makkelijk prikken, dus die ook eraf gehaald.
De big Joe omgebouwd en opgestookt naar standje 250 graden.
Hier heb ik het spek nog even met de zwoerd kant naar beneden nog even krokant gemaakt en de ribben even gegrild.
Hier heb ik ook wat mais bijgelegd.
Ondertussen @Ikbat aan het werk gezet met een brander en paellapan om de groentes te bakken met wat verse tijm en rozemarijn.
En true the miracle of time was alles ongeveer samen klaar en hebben we het opgediend.
Lekker man!
Hierna heb ik nog een ananas geflambeerd en geserveerd met wat ijs en slagroom.
Hier heb ik niet veel foto’s van.
Samenvatting; wat een fijne en gezellige middag.
Heerlijk gegeten en goed gezelschap gehad!
Fijne avond bbq vriendjes en vriendinnetjes.
Hiervoor ben ik gisteren begonnen met het voorzichtig slopen van een stuk buikspek.
Met mijn gemodificeerde vork heb ik hem helemaal ingeprikt.
Hierna de vleeskant met een rub van Ralph de Kok ingesmeerd en de zwoerd kant in het zout gelegd.
Dit kon nu de koeling in.
Ook maar wat ribben ontvliest en gerubt met noskos the sparerib.
Ook deze mochten de koeling in.
En toen kwam vandaag.
Rond 14.00 uur de kamado Joe aangemaakt met de slowroller erin.
Toen wat chunks kersenhout erin gedaan en nadat we rooksignalen hadden het buikspek erop gelegd.
(Het overtollige zout had ik eraf geveegd met wat keukenpapier)
De rest van de middag Joe lekker rond de 100 graden gehouden.
Toen de buikspek rond de 60 graden kern verwachte ik dat hij nog een uurtje nodig had.
Hierna op men gemak de weber aangemaakt en met wat appelhout de ribben indirect erop gelegd.
Bovenstaande foto is nadat ik ze de eerste keer met een ketjap achtige saus heb gelakt.
Dit ging ook lekker! Mooi alles onder controle.
Ondertussen allerlei groentjes klein gesneden, maar niet echt op de foto, dus niet gebeurt.
Toen de buikspek rond de 70 graden zat heb ik hem eraf gehaald, de spareribs kon ik toen met de thermapen ook makkelijk prikken, dus die ook eraf gehaald.
De big Joe omgebouwd en opgestookt naar standje 250 graden.
Hier heb ik het spek nog even met de zwoerd kant naar beneden nog even krokant gemaakt en de ribben even gegrild.
Hier heb ik ook wat mais bijgelegd.
Ondertussen @Ikbat aan het werk gezet met een brander en paellapan om de groentes te bakken met wat verse tijm en rozemarijn.
En true the miracle of time was alles ongeveer samen klaar en hebben we het opgediend.
Lekker man!
Hierna heb ik nog een ananas geflambeerd en geserveerd met wat ijs en slagroom.
Hier heb ik niet veel foto’s van.
Samenvatting; wat een fijne en gezellige middag.
Heerlijk gegeten en goed gezelschap gehad!
Fijne avond bbq vriendjes en vriendinnetjes.