BasBQ
Beef en Steak

Le of la Beer Can Chicken?

 
 

Michiel84

Sprokkelaar
Berichten
27
Of zoals de Fransen (misschien) zeggen:

“poulet grillé sur boite de bière”

Liep vandaag een mooi Frans kippetje tegen het lijf in de lokale L’Eclerc supermarché:
765EC5CD-4253-48E8-B2C7-0D6E53A809B5.jpeg

Daarnaast hadden ze ook nog een toepasselijk blikje bier (blikje gaat er natuurlijk diep achterin in):
9E203A4D-F850-4D8E-B8BE-815B81FA9C3F.jpeg

WSM aan en bij een kerntemperatuur van 76 graden (borst), voilà:
F093002A-7B91-47AF-BD5C-46F4D1B1B3A0.jpeg


3F798BAF-7992-42FA-A70B-4321FE871770.jpeg


54D0C1AC-69B7-47E9-8EA4-6AADA984E8E7.jpeg

Simpele eigengemaakte kiprub en maar rustig z’n gang laten gaan. Normaal gesproken op de Bastard of Weber thuis gebruik ik een temperatuur van 180 graden, maar dit is op een WSM niet haalbaar, maar zo’n 120 graden en wat extra tijd leverde een bijzonder smakelijke, sappige kip op. Denk dat ik vaker deze temperatuur ga hanteren. 👌

16CCEE05-D27D-4118-B349-E11A4FDF1293.jpeg
 
Oh lala! (y):whistle::)

Saluation de Robert
 
Dat zijn inderdaad mooie benen. (van de kip bedoel ik) ;)

Maar inderdaad. een Mooi Poulletje. Zal zeker gesmaakt hebben.
 
Met deze madmoiselle heten we je van harte welkom bij de Tokkies.
 
mooi gedaan. gefeliciteerd met je tokkie
 
Tja, wat je van ver haalt is lekker zeggen ze wel eens deze mevrouw ziet er idd prima uit, gefeliciteerd met je sticker. 🥳
 
Dat moet tres bien gesmaakt hebben, van harte met Le Tockié

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Lekker man.
Ik had laatst hetzelfde temp "probleem" ,maar inderdaad op 120/130 kan je inderdaad best een kippie doen. Een crispy skin was wel ver te zoeken
 
Niet verkeerd om tegen het lijf te lopen. En dan ook nog zo’n biertje erbij 👍🏻👍🏻
 
lekker chicky. Mooi kleurtje opgedaan. dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je tokkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan