- Berichten
- 27
Of zoals de Fransen (misschien) zeggen:
“poulet grillé sur boite de bière”
Liep vandaag een mooi Frans kippetje tegen het lijf in de lokale L’Eclerc supermarché:
Daarnaast hadden ze ook nog een toepasselijk blikje bier (blikje gaat er natuurlijk diep achterin in):
WSM aan en bij een kerntemperatuur van 76 graden (borst), voilà:
Simpele eigengemaakte kiprub en maar rustig z’n gang laten gaan. Normaal gesproken op de Bastard of Weber thuis gebruik ik een temperatuur van 180 graden, maar dit is op een WSM niet haalbaar, maar zo’n 120 graden en wat extra tijd leverde een bijzonder smakelijke, sappige kip op. Denk dat ik vaker deze temperatuur ga hanteren.
“poulet grillé sur boite de bière”
Liep vandaag een mooi Frans kippetje tegen het lijf in de lokale L’Eclerc supermarché:
Daarnaast hadden ze ook nog een toepasselijk blikje bier (blikje gaat er natuurlijk diep achterin in):
WSM aan en bij een kerntemperatuur van 76 graden (borst), voilà:
Simpele eigengemaakte kiprub en maar rustig z’n gang laten gaan. Normaal gesproken op de Bastard of Weber thuis gebruik ik een temperatuur van 180 graden, maar dit is op een WSM niet haalbaar, maar zo’n 120 graden en wat extra tijd leverde een bijzonder smakelijke, sappige kip op. Denk dat ik vaker deze temperatuur ga hanteren.
