- Berichten
- 515

Ingredi?nten
150gr suiker
150 ml slagroom
1 tl zeezout
200 gr Pure chocolade ( minstens 60%cacao)
85 gr boter
170 gr bastardsuiker
85gr bloem
6 eieren
Voorbereiding
BBQ opwarmen tot zo'n 180 graden
Bereidingswijze
Bedek de bodem van de pan met suiker, niet alles in een keer. Op een middel vuur laten smelten en voeg geleidelijk de rest van de suiker toe tot alles gesmolten is. Voeg daar de slagroom aan toe en het zout. Verwarm dit tot 108 garden. Zet het vervolgens in de koelkast weg
Breek de chocolade in stukjes en voeg de boter toe. Smelt dit au bain marie en vet ondertussen de schaaltjes in. Bepoeder deze met wat cacaopoeder. Meng de bloem en de bastardsuiker, giet de gesmolten chocoboter hierbij en roer dit goed door. Voeg de eieren toe en spatel tot een glad beslag. Vul de schaaltjes tot 3/4 . Zet de schaaltjes voor een uurtje in de koelast. Doe het karamelmengsel in een spuitzak en spuit de karamel in het midden van de chocolade in de bakjes. Vervolgens 20 minuutjes op de BBQ bij zo'n 180 graden.
Bewerk bericht
meer foto's : http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3059.0
(receptbron: Rachel Khoo)