Afgelopen week mijn favoriete Lasagne recept gemaakt en voor het eerst op de Bastard gedaan. Wat een fantastisch apparaat is het toch, de subtiele rooksmaak welke in de lasagne trekt is werkelijk fantastisch!
Onderstaand het recept (staat o.a. Op Smulweb) welke ik altijd gebruik, aangevuld met wat extra producten.
Overigens heb ik van alles wat meer gepakt, aangezien ik meer eters had.
Personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Oventijd: 45 minuten (Kamado heb ik ?m een uur op gehad, 180graden)
Gerecht: Lasagne gerecht
Gang: Hoofdgerecht
Ingredi?nten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
- 1 laurierblaadje
- 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 1 eetlepel sambal
- 1 pak voorgekookte lasagnevellen
- olijfolie
- 2 bolletjes mozzarella
- Pepperoni salami
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 ml. koude melk
- 100 gram geraspte kaas
- suiker
- peper
- zout
Bereiding:
Bolognesesaus:
Snipper de ui en de knoflook. Zet een grote koekenpan op het vuur met drie eetlepels olijfolie erin. Fruit de ui in de olijfolie en voeg wanneer de ui al goudgeel begint te worden, de knoflook toe.
Neem vervolgens een kleine braadpan en zet deze op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en blijf continu roeren, zodat de tomatenpuree niet aanbrand. Voeg wanneer de tomatenpuree geen zurige geur meer heeft, het mengsel uit de grote koekenpan toe met de ui, knoflook en olie.
Verwarm in de grote koekenpan weer 3 eetlepels olijfolie. Voeg wanneer de olijfolie goed heet is het rundergehakt toe. Bak dit net zolang totdat het gehakt rul is. Voeg hierbij Italiaanse kruiden, peper en zout naar eigen wens en smaak toe.
Voeg wanneer het goed gekruide gehakt toe aan de tomatenpuree in de kleine braadpan. Het laurierblaadje, sambal en de gepelde en gezeefde tomaten kunnen hier ook aan toegevoegd worden. Naar eigen wens kan er nog wat suiker toegevoegd worden. Eventueel nog wat Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat dit geheel vervolgens circa 30 ? 45 minuten sudderen onder af en toe roeren. Zorg hierbij dat het vuur laag staat en de deksel op de pan ligt.
Bechamelsaus:
Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje, zorg er hierbij voor dat de boter niet bruin word. Roer er de bloem doorheen. Er ontstaat een klonterig geheel. Blijf roeren met een garde en voeg dan beetje bij beetje de koude melk. Breng dit geheel aan de kook en blijf goed roeren tot er een dikke saus ontstaat. Voeg dan naar eigen wens nog peper en zout toe.
Snijd de bolletjes mozzarella in plakjes. Neem de ovenschaal en vet deze in met boter of olijfolie. Leg een laag lasagnevellen op de bodem. Vervolgens ??n laag bechamelsaus, dan een laag bolognesesaus en daar de plakjes mozzarella bovenop. Nu dit weer herhalen met een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus, een laag bolognesesaus en plakjes mozzarella. Ten slotte nog een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus, een laag bolognesesaus en daarop een laag geraspte kaas en bovenop de pepperoni salami.
Hierna de Lasagne op de Kamado voor zo?n 45 minuten ? 1 uur op 180 graden.
Op de Kamado
Na ongeveer een half uur
Na 1 uur
Onderstaand het recept (staat o.a. Op Smulweb) welke ik altijd gebruik, aangevuld met wat extra producten.
Overigens heb ik van alles wat meer gepakt, aangezien ik meer eters had.
Personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Oventijd: 45 minuten (Kamado heb ik ?m een uur op gehad, 180graden)
Gerecht: Lasagne gerecht
Gang: Hoofdgerecht
Ingredi?nten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
- 1 laurierblaadje
- 3 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 1 eetlepel sambal
- 1 pak voorgekookte lasagnevellen
- olijfolie
- 2 bolletjes mozzarella
- Pepperoni salami
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 500 ml. koude melk
- 100 gram geraspte kaas
- suiker
- peper
- zout
Bereiding:
Bolognesesaus:
Snipper de ui en de knoflook. Zet een grote koekenpan op het vuur met drie eetlepels olijfolie erin. Fruit de ui in de olijfolie en voeg wanneer de ui al goudgeel begint te worden, de knoflook toe.
Neem vervolgens een kleine braadpan en zet deze op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en blijf continu roeren, zodat de tomatenpuree niet aanbrand. Voeg wanneer de tomatenpuree geen zurige geur meer heeft, het mengsel uit de grote koekenpan toe met de ui, knoflook en olie.
Verwarm in de grote koekenpan weer 3 eetlepels olijfolie. Voeg wanneer de olijfolie goed heet is het rundergehakt toe. Bak dit net zolang totdat het gehakt rul is. Voeg hierbij Italiaanse kruiden, peper en zout naar eigen wens en smaak toe.
Voeg wanneer het goed gekruide gehakt toe aan de tomatenpuree in de kleine braadpan. Het laurierblaadje, sambal en de gepelde en gezeefde tomaten kunnen hier ook aan toegevoegd worden. Naar eigen wens kan er nog wat suiker toegevoegd worden. Eventueel nog wat Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat dit geheel vervolgens circa 30 ? 45 minuten sudderen onder af en toe roeren. Zorg hierbij dat het vuur laag staat en de deksel op de pan ligt.
Bechamelsaus:
Laat ondertussen de boter smelten in een pannetje, zorg er hierbij voor dat de boter niet bruin word. Roer er de bloem doorheen. Er ontstaat een klonterig geheel. Blijf roeren met een garde en voeg dan beetje bij beetje de koude melk. Breng dit geheel aan de kook en blijf goed roeren tot er een dikke saus ontstaat. Voeg dan naar eigen wens nog peper en zout toe.
Snijd de bolletjes mozzarella in plakjes. Neem de ovenschaal en vet deze in met boter of olijfolie. Leg een laag lasagnevellen op de bodem. Vervolgens ??n laag bechamelsaus, dan een laag bolognesesaus en daar de plakjes mozzarella bovenop. Nu dit weer herhalen met een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus, een laag bolognesesaus en plakjes mozzarella. Ten slotte nog een laag lasagnevellen, een laag bechamelsaus, een laag bolognesesaus en daarop een laag geraspte kaas en bovenop de pepperoni salami.
Hierna de Lasagne op de Kamado voor zo?n 45 minuten ? 1 uur op 180 graden.
Op de Kamado

Na ongeveer een half uur

Na 1 uur

