BasBQ
Beef en Steak

Langzame kip

Rox92

Vuurmaker
Berichten
93
Vaak denk je bij kip aan high and fast, toch? Althans ik wel, maar nu volgens een recept uit het boek winter bbq eens wat anders geprobeerd. Al moet ik wel bekennen dat ik de rub van @noskos die hij gebruikt op shortribs (https://www.bbq-nl.com/beef-ribs/) heb gebruikt omdat ik die echt mega lekker vind.
Ook zelf een saus geprobeerd te maken maar helaas was die helemaal mislukt.

Maar heb de kip drumsticks 2 uur op 100-130 graden gegaard met een blokje kersenhout. Het resultaat was een perfect sappig met een krokant huidje. De rub was iets te heftig maar met een beetje chilisaus vond ik hem heerlijk.

De volgende keer maar eens een beer can chicken op deze lage temperatuur proberen.

Genoeg gepraat, er moeten uiteraard nog wat fotos bij. :D

IMG-20240316-WA0004~2.jpeg


De mislukte saus :cry:

IMG-20240316-WA0012~2.jpeg


Het eindresultaat :love:
IMG_20240316_162408.jpg
 
Die zien er heerlijk uit !!! Eet smakelijk
 
Bedankt voor de inspiratie. Gooi er ook wat kippetjes op zo.
 
Ziet er goed uit! Wat voor een saus heb je geprobeerd te maken? En wat is er precies mis gegaan met de saus?
 
Ziet er goed uit! Wat voor een saus heb je geprobeerd te maken? En wat is er precies mis gegaan met de saus?
Zie hieronder het recept. Het was de bedoeling dat het zou indikken, maar het bleef zo vloeibaar als water.... En het rook ook ontzettend vies :ROFLMAO:

IMG-20240316-WA0014~2.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan