BasBQ
Beef en Steak

Langzaam gegaard buikspek

 

Montus

Tondelzoeker
Berichten
19
Zo veel gelezen en opgestoken hier, dan ook maar eens laten zien hoe het gaat...

Gisteren twee mooie stukken buikspek van het Durocvarken op de BGE. Een stuk met zwoerd en één zonder. Eerst 36 uur nat pekelen in zout (gedeelte kleurzout) en kruiden. Hierna in een zelfgemaakte droge rub en twee uurtjes later op de Q. Indirect op 100 a 110 graden met een flinke chunk eikenhout. Een uur of 4,5 later de gewenste kerntemperatuur van 77 graden bereikt waarvan het laatste uurtje het stuk met zwoerd regelmatig gelakt met een appelstroop smeersel. Affikken van het zwoerd helaas mislukt, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op naar de volgende🥂

26BEB63C-BB2B-42C9-AE84-74F97DC35166.jpeg

83DF2900-821F-4C2D-92CF-99C180D9E554.jpeg

26B1A880-39B4-4AF2-950A-E5D4FF45F21C.jpeg

AD8E3C86-EEF9-46B8-A86A-29A971B900FA.jpeg


F63C8BF6-947C-47BC-902B-70C0EAE73079.jpeg
 
Ziet er lekker uit!(y)
 
Bijna jammer dat ik geen buikspek lust.... Maar erg leuk om te maken dit! Goed gedaan.
 
Spek :p
Kom maar door hoor
 
Lust ik wel!
 
Heerlijk die langzaam gegaarde buikspek. Ik haal ook altijd Duroc bij de lokale slager. Super vlees.
Mijn voorraad is al een tijdje op. Toch maar weer eens aanleggen :cool:
 
Gelijk vandaag maar een vacumeermachine gekocht. Paar mooie plakken ingevroren (hoe lang zou je ze in de koelkast kunnen bewaren) en een stuk voor de spaghetti carbonara gebruikt. Super!
 
Terug
Bovenaan Onderaan