- Berichten
- 289
Nog steeds op vakantie en mijn schoonvader kwam langs. (Tja we zitten ook in zijn vakantiehuis in Zoutelande) Die heeft eigenlijk maar 2 eisen 1. Hij neemt ons mee uit eten en 2. Hij wilt graag eten van de BBQ.
Zo had hij het een tijd geleden over langoustines. Nog nooit eerder klaargemaakt maar dit leek me een mooie gelegenheid. Daarbij 2 Bierblikkippetjes en wat aardappeltjes op de bbq. Dat moest genoeg zijn voor 6 personen. Eerst de kip in de rub en met blik in het achterste op de Q. Daarbij vast de krieltjes in een skillet.
Daarna de langoustines schoonmaken. Een vinaigrette van olie, peterselie heel fijn gesneden, zout, peper, een half geraspt teentje knoflook en zest en sap van een halve citroen. Klein beetje over de langoustines en dan keihard met de schaal naar beneden op het vuur voor ongeveer 2 minuten.
Gelukkig kwam het gasgedeelte goed van pas want ik had ruimte nodig. Omdat de langoustines meteen van de Q op het bord gingen en nog een beetje bedruipt werden met de vinaigrette en daarna een nieuwe lading langoustines op de Q ben ik vergeten een foto te maken van het resultaat op het bord. Maar het was heerlijk. De kip werd getrancheerd maar mijn schoonvader vond het heerlijk. Hij wist helaas ook waar het ‘haasje’ van de kip zat. Die liep ik dus mis. De kip werd goed afgekloven.
Zo had hij het een tijd geleden over langoustines. Nog nooit eerder klaargemaakt maar dit leek me een mooie gelegenheid. Daarbij 2 Bierblikkippetjes en wat aardappeltjes op de bbq. Dat moest genoeg zijn voor 6 personen. Eerst de kip in de rub en met blik in het achterste op de Q. Daarbij vast de krieltjes in een skillet.
Daarna de langoustines schoonmaken. Een vinaigrette van olie, peterselie heel fijn gesneden, zout, peper, een half geraspt teentje knoflook en zest en sap van een halve citroen. Klein beetje over de langoustines en dan keihard met de schaal naar beneden op het vuur voor ongeveer 2 minuten.
Gelukkig kwam het gasgedeelte goed van pas want ik had ruimte nodig. Omdat de langoustines meteen van de Q op het bord gingen en nog een beetje bedruipt werden met de vinaigrette en daarna een nieuwe lading langoustines op de Q ben ik vergeten een foto te maken van het resultaat op het bord. Maar het was heerlijk. De kip werd getrancheerd maar mijn schoonvader vond het heerlijk. Hij wist helaas ook waar het ‘haasje’ van de kip zat. Die liep ik dus mis. De kip werd goed afgekloven.