- Berichten
- 142
Deze dag begin al vroeg. 0600 ging de wekker. Een collega is bijna jarig en vroeg of ik voor hem pulled porc wilde maken.
Aangezien ik zelf voor de avond een BCC in de planning had moest die dus zeker om 1700 uur klaar zijn.
Gister avond alles start klaar gezet dus vanmorgen allen bbq aansteken en toen die op temp was de procureur er op.
Toen die opstond maar een bak koffie gezet en ff op de bank gekropen.
In de middag was het dan tijd voor de kip. Eerst voorbereiden. In de marinade, rode wijn, Thijs, rozemarijn en laurier.
Hier een uurtje of 4 in laten staan en elk uur even gedraaid zodat hij rond om goed in de smak gelegen had.
Ondertussen moet de pulled pork gelakt worden.
Dus glaze maken en insmeren.
Die moest toen nog 2 uur er op voor ik hem in wilde pakken. Ik wil ook een keer zonder inpakken proberen maar ivm de tijd deze keer wel gedaan.
Toen nog ff geduld en om ongeveer 1600 uur was die 95 graden kern. Ff geprikt maar op 1 plek nog niet naar mijn zin dus nog 1 graad er bij en weer prikken.
Toen was die prima en is die er af gegaan. Gelijk de platesetter uit de bbq gehaald. Om de kolen te controleren maar daar was nog meer als voldoende van over dus schone lekbakje er op en klaar maken vóór de kip. 180 graden was de temp die ik wilde en die was zo bereikt.
Ondertussen had ik de kip al uit de marinade gehaald en even iets laten drogen. Toen ingesmeerd met olie en de kip kruiden van noskos er over gedaan.
Bierblikje leeg gemaakt en gevuld met rode wijn. Kip er over en toen de bbq op.
Moest er nog rook hout in dus alles maar weer even er af.
Eiken wijnvaten had ik gehaald dus dat leek me wel lekker.
Thermometer er in en maar weer wachten. Gelukkig gaat een kip heel wat sneller als een pulled pork.
Na een uurtje was de kern 72 graden en heb ik hem er af gehaald. Ook nog wat aardappels gepoft en met een salade was dit weer heerlijk. Klein beetje limoen over de kip toen dienblad was een een bakje limoen mayonaise gemaakt. Toen was het feest compleet en konden we eten.
Hij was sappig lekker op smaak. Rondewinnaar en rook waren subtiel aanwezig maar overheersten zeker niet. Kruiden van noskos waren ook erg lekker.
Al met al een top dag!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Aangezien ik zelf voor de avond een BCC in de planning had moest die dus zeker om 1700 uur klaar zijn.
Gister avond alles start klaar gezet dus vanmorgen allen bbq aansteken en toen die op temp was de procureur er op.



Toen die opstond maar een bak koffie gezet en ff op de bank gekropen.
In de middag was het dan tijd voor de kip. Eerst voorbereiden. In de marinade, rode wijn, Thijs, rozemarijn en laurier.
Hier een uurtje of 4 in laten staan en elk uur even gedraaid zodat hij rond om goed in de smak gelegen had.


Ondertussen moet de pulled pork gelakt worden.
Dus glaze maken en insmeren.




Die moest toen nog 2 uur er op voor ik hem in wilde pakken. Ik wil ook een keer zonder inpakken proberen maar ivm de tijd deze keer wel gedaan.


Toen nog ff geduld en om ongeveer 1600 uur was die 95 graden kern. Ff geprikt maar op 1 plek nog niet naar mijn zin dus nog 1 graad er bij en weer prikken.
Toen was die prima en is die er af gegaan. Gelijk de platesetter uit de bbq gehaald. Om de kolen te controleren maar daar was nog meer als voldoende van over dus schone lekbakje er op en klaar maken vóór de kip. 180 graden was de temp die ik wilde en die was zo bereikt.
Ondertussen had ik de kip al uit de marinade gehaald en even iets laten drogen. Toen ingesmeerd met olie en de kip kruiden van noskos er over gedaan.

Bierblikje leeg gemaakt en gevuld met rode wijn. Kip er over en toen de bbq op.

Moest er nog rook hout in dus alles maar weer even er af.


Eiken wijnvaten had ik gehaald dus dat leek me wel lekker.

Thermometer er in en maar weer wachten. Gelukkig gaat een kip heel wat sneller als een pulled pork.

Na een uurtje was de kern 72 graden en heb ik hem er af gehaald. Ook nog wat aardappels gepoft en met een salade was dit weer heerlijk. Klein beetje limoen over de kip toen dienblad was een een bakje limoen mayonaise gemaakt. Toen was het feest compleet en konden we eten.


Hij was sappig lekker op smaak. Rondewinnaar en rook waren subtiel aanwezig maar overheersten zeker niet. Kruiden van noskos waren ook erg lekker.
Al met al een top dag!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: