BasBQ
Beef en Steak

Lamsschouder, MOINKballs en kippenpoten

J

Jinta

Gast
Gister een onverwacht gezellig etentje met vrienden. Was zo gezellig dat ik ben vergeten foto's te maken, alleen van begin product eigenlijk.
Dus er is niet veel gebeurd, maar wilde toch even mee laten kijken ;-)

16bf3756.jpg

Ik had kippenpoten in marinade van ketjap, ui en knoflook.

5c86020e.jpg

cfe63643.jpg

En lekkere MOINKballs


8094671c.jpg

De lamsschouder in marinade uit BBQbible van Steven Raichlen: worchestersaus, soyasaus, bruine suiker, mosterd en mosterdpoeder, citroensap, olie en verse knoflook en gember. Had ook knoflookplakjes in de schouder gestoken.

01cd6747.jpg

Marinade in laten koken, af laten koelen en helft ervan op de schouder, deze indirect op de grill op 170ºC
De rest later als BBQ sausje erbij gereserveerd.

e5ad7dd5.jpg

Na ca. 3,5 uur was kerntemperatuur van de schouder 90ºC

Vlees viel van het bot af, super mals en viel ook bij de gasten erg in de smaak :)

Als toet had ik bananen met Rolo en rum en slagroom : niet gebeurd... maar wat een succes is dit toetje toch :D

Kortom het was erg gezellig - en wat een heerlijke zwoele avond hadden we toch! Het leek wel zomer!!!! ;-)
 
Ga jij mij vertellen dat het allemaal niet is gebeurd????

Het water loopt me in de mond....
 
Lekker allemaal hoor!!
 
Wat een heerlijk vlees allemaal! Schouder kun je idd beter gaar maken, anders blijft het toch taai!
En het banaan-rum-rolo-slagroom-toetje is zo simpel maar zo geweldig!
 
Dat is een hele mooie schouder, die lust ik wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan