- Berichten
- 109
Afgelopen zondag lamsrack bereidt op de Weber 47 CM. Lamsrack bij de slager gehaald, niet goedkoop, maar het was het waard.
Hier de lamsrack voor het ontvliezen en insmeren met kruiden:
Heb de lamsrack ingesmeerd met mosterd, daarna een kruidenmix van ongeveer 3 EL Tijm, 1 EL Roosmarijn, 1 EL Knoflook, Grof zout naar smaak, 2 EL zwarte peper. Dit op direct vuur gelegd. Beide kanten 3 minuten totdat er een zwart korstje op kwam.
Na drie minuten de lamsracks op indirect vuur gelegd en gewacht tot kerntemperatuur 55 C aantikte. Hierna in Aluminiumfolie gedaan en laten rusten in oven op 50 graden (5-10 minuten).
Beide lamsracks kwamen er erg mooi uit: Rose en de kruiden pasten er perfect bij:
Hier de lamsrack voor het ontvliezen en insmeren met kruiden:

Heb de lamsrack ingesmeerd met mosterd, daarna een kruidenmix van ongeveer 3 EL Tijm, 1 EL Roosmarijn, 1 EL Knoflook, Grof zout naar smaak, 2 EL zwarte peper. Dit op direct vuur gelegd. Beide kanten 3 minuten totdat er een zwart korstje op kwam.

Na drie minuten de lamsracks op indirect vuur gelegd en gewacht tot kerntemperatuur 55 C aantikte. Hierna in Aluminiumfolie gedaan en laten rusten in oven op 50 graden (5-10 minuten).

Beide lamsracks kwamen er erg mooi uit: Rose en de kruiden pasten er perfect bij:

