BasBQ
Beef en Steak

Lamsrack op de Weber

 
 
 

Rob Reinerink

Kooltjesharker
Berichten
109
Afgelopen zondag lamsrack bereidt op de Weber 47 CM. Lamsrack bij de slager gehaald, niet goedkoop, maar het was het waard.
Hier de lamsrack voor het ontvliezen en insmeren met kruiden:
13443226_1390594617623364_320502876256169488_o.jpg

Heb de lamsrack ingesmeerd met mosterd, daarna een kruidenmix van ongeveer 3 EL Tijm, 1 EL Roosmarijn, 1 EL Knoflook, Grof zout naar smaak, 2 EL zwarte peper. Dit op direct vuur gelegd. Beide kanten 3 minuten totdat er een zwart korstje op kwam.
13435433_1390594594290033_8501962788645401096_n.jpg

Na drie minuten de lamsracks op indirect vuur gelegd en gewacht tot kerntemperatuur 55 C aantikte. Hierna in Aluminiumfolie gedaan en laten rusten in oven op 50 graden (5-10 minuten).
13465990_1390594604290032_5900499130320185870_n.jpg

Beide lamsracks kwamen er erg mooi uit: Rose en de kruiden pasten er perfect bij:
13495616_1390594644290028_9138020842947859707_o.jpg

13435531_1390594650956694_71141095452411110_n.jpg
 
Zeker voor herhaling vatbaar. Nu op zoek naar een goedkope slager ;)
 
Rob Reinerink zei:
Zeker voor herhaling vatbaar. Nu op zoek naar een goedkope slager ;)

Voor lamsvlees moet je bij de Turk, Marrokaan of in ons geval de Argentijn zijn. Prijzen die je niet voor mogelijk houdt en veel lekkerder ! Als je geluk hebt liggen de delen in de koeltoog en moeten ze ze nog versnijden.
Laatst heb ik voor lamskoteletjes (lange snit) 6,50/kg betaald.


Verzonden met Tapatalk
 
BartG zei:
Rob Reinerink zei:
Zeker voor herhaling vatbaar. Nu op zoek naar een goedkope slager ;)

Voor lamsvlees moet je bij de Turk, Marrokaan of in ons geval de Argentijn zijn. Prijzen die je niet voor mogelijk houdt en veel lekkerder ! Als je geluk hebt liggen de delen in de koeltoog en moeten ze ze nog versnijden.
Laatst heb ik voor lamskoteletjes (lange snit) 6,50/kg betaald.


Verzonden met Tapatalk
+1
Koop lam ook altijd bij de plaatselijke Turk. Goed en niet duur
 
ziet er erg oed uit, en de tips over waar dit vlees te halen neem ik ook graag mee ;)
 
Martijn van den Berg zei:
ziet er erg oed uit, en de tips over waar dit vlees te halen neem ik ook graag mee ;)

Hou er (soms) rekening mee dat de snit anders kan zijn dan dat je gewoon bent uit de supermarkt.
Meestal ook iets vetter, maar dat heb ik graag.
 
Sluit ik me helemaal bij aan!
Vanavond ook lams karbonade gegeten van de plaatselijke Turk. Voor 11 EUR de kilo, een super kwaliteit met een klein ventje langs de kant welke heerlijk wegsmelt op de Q. Mmm... lekker !!
 
Dat ziet er lekker uit.
Nu maar eens op zoek naar een allochtone slager maar dat moet volgens mij niet zo'n probleem zijn. :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan