- Berichten
- 512

Om het paasweekend in te luiden: Lamsrack op de bbq met gegrilde asperges, een knolselderij puree en een heerlijke rode miso-jus.
Het lamsrackje heb ik qua kruiden simpel gehouden. Zout, peper en knoflook.
Dat op de bbq van 100 graden langzaam tot een kerntemp van 49 graden gegaard.
Daarna mochten de schuiven open voor een mooie korst.
Toen de bbq na tien minuten lekker heet was heb ik het rack ingesmeerd met een glaze van sojasaus en honing. Tijdens het searen heb ik beide kanten twee keer ingesmeerd. Bij 53 graden er af.

Ondertussen had ik een knolselderij met wat aardappel tot een puree geprakt, met een lekkere dit boter en een klein beetje koji voor de smaak.
De jus maakte ik van rode miso, sake, mirin, water en suiker. Alles in gelijke delen (in mijn geval 50ml) in een pannetje en dat lekker inkoken tot jus dikte.
Het zijn voor mij vaak dit soort extraatjes wat de maaltijd maakt. Vlees is heerlijk, maar een lekkere jus of salade of ander bijgerecht wordt ik extra blij van


Oh ik had er natuurlijk ook nog wat groens bij. Gegrilde asperges en omdat de kids er zo dol op zijn wat mais. Mooi roostertje vol.
Vrolijk Pasen!