BasBQ
Beef en Steak

Lamsnek low en slow

 

bharskamp

Kooltjesharker
Berichten
145
Vandaag toch maar eens gaan experimenteren met lamsnek low en slow.
Er is weinig over te vinden online behalve veel stoofjes.
Maar goed daar gaan we dan.

Lamsnek uit de verpakking gehaald en droog deppen.
Ingesmeerd met olijfolie en gekruid met souvlaki kruiden.
Kern thermometer erin en ingesteld op 74 graden kern.
BBQ op een stabiele 100 graden gebracht en rustig laten garen.
Toen de temperatuur 72 graden was een knolselderij puree gemaakt met room, water, peper en zout.
Staafmixer erdoor en op smaak gemaakt.
Vlees getranceeerd en een grote lepel puree op het bord.
Vlees afmaken met Maldon zout en een slag peper.
Smakelijke eten, want dat was bij ons ook het geval.
Dit alles vergeten op de foto te zetten maar het eindresultaat niet.
3643520dcc687d741b85a16f0a6c5a1b.jpg
667cf1d9c2c8e442b6cb3bf3c92b5e2f.jpg


Verstuurd vanaf mijn mobiele telefoon met Tapatalk.

 
Ziet er goed uit, hadden we best eens willen proeven. ;)
 
Lekker hoor
 
Ah, hier ligt ook nog een nekje in de diepvries, ik denk dat ik deze binnenkort ook ga proberen.
Bedankt voor het delen!
 
Ziet er lekker uit  :D
 
Dat is toch prima gelukt zo. Lekker bbq maal heb je daar. De knollen nog even op de grill gehad?
 
Bram zei:
Dat is toch prima gelukt zo. Lekker bbq maal heb je daar. De knollen nog even op de grill gehad?
De knolselderij heeft een oventje gehad met room, water peper en zout.
Wilde de stabiele temp niet verkloten door hem te openen.
Is echt een mooi stukje vlees wat prima zo bereid kan worden.
Alles kapot stoven kan iedereen, dit blijven leuke dingen om te proberen.
 
Liefhebber 023 zei:
De knolselderij heeft een oventje gehad met room, water peper en zout.
Wilde de stabiele temp niet verkloten door hem te openen.
Is echt een mooi stukje vlees wat prima zo bereid kan worden.
Alles kapot stoven kan iedereen, dit blijven leuke dingen om te proberen.

Je kunt het stuk ook vlinderen en een mooie rollade van maken. Lijkt me ook lekker.
 
Je kunt het stuk ook vlinderen en een mooie rollade van maken. Lijkt me ook lekker.
[/quote]

We zien het verslag wel van je Bram :)
Het klinkt in ieder geval aantrekkelijk.

 
Terug
Bovenaan Onderaan