B
Boelie
Gast
Wat ik gisteren beloofd had in low-slow/moink-balls-ribbel,/, vandaag lamskroon (zeg maar kroontje Jan) op de Q naar het idee van Derek.
1 plantje basilicim
2el vloeibare honing
1 knoflook
peper en zout
1 el olijfolie
Gisteravond met bovenstaande gemarineerd ZONDER de honing. De honing heb ik als laatste gebruikt als glaze op de q.
Nachtje gemarineerd.
Even een kleurtje geven zonder de botjes te verbranden.
Na het kleuren had ik al een kerntemp van 56. Op het indirecte gedeelte geplaatst tot een kern van 62 graden. Even vlug de honing erop en even direct op het vuur. Verpakken in alupapier, +/- 5 min.
Ondertussen de worteltjes in sinaasappelglazuur (Volgens het grote BBQ boek van Weber) erbij voor op de gril.
Ingredienten:
2.1/4 tl grof zout
12 middelgrote wortels (15-20 cm lang) geschild loof ingekort
3 el gesmolten boter
2 el honing
2 tl dungeraspte schil van ??n bio-sinaasappel
2 tl balsamicoazijn
2 el fijngehakte verse gladde peterselie
Water koken met 2tl zout
Wortels 4 ? 6 min. blancheren tot ze bijna gaar maar nog stevig zijn en direct in ijskoud water doen. Giet af en goed laten uitlekken.
Meng vloeibare boter, honing, sinaasappelschil, azijn en 1/4 tl zout en wentel de worteltjes tot ze gelijkmatig met de glazuur zijn bedekt.
Leg de worteltjes 4 ? 6 min. op de gril boven de warmtebron (175 ? 200 graden) met gesloten deksel.
Wentel ze nogmaals in de glazuur en bestrooi ze met peterselie.
BRON: Het Grote Barbecue Boek van Weber. J. Purviance
Dit is het resultaat met puree en Buerre de Paris volgens Tante Agnes (echt een delicatesse) en wat komkommer.
Voor mijn vrouwtje en ikzelf was dit echt een delicatesse. Ik kan echt adviseren om het ook eens te doen. Heeeeeeerlijk!
Domme vraag. Kan iemand mij vertellen of ik het sinaasappelglazuur recept uit Weber grote bbq boek mag vermelden ivm copyright regels.
Bedankt voor het kijken en nog een leuk bbqend week-end!
1 plantje basilicim
2el vloeibare honing
1 knoflook
peper en zout
1 el olijfolie
Gisteravond met bovenstaande gemarineerd ZONDER de honing. De honing heb ik als laatste gebruikt als glaze op de q.
Nachtje gemarineerd.

Even een kleurtje geven zonder de botjes te verbranden.

Na het kleuren had ik al een kerntemp van 56. Op het indirecte gedeelte geplaatst tot een kern van 62 graden. Even vlug de honing erop en even direct op het vuur. Verpakken in alupapier, +/- 5 min.

Ondertussen de worteltjes in sinaasappelglazuur (Volgens het grote BBQ boek van Weber) erbij voor op de gril.
Ingredienten:
2.1/4 tl grof zout
12 middelgrote wortels (15-20 cm lang) geschild loof ingekort
3 el gesmolten boter
2 el honing
2 tl dungeraspte schil van ??n bio-sinaasappel
2 tl balsamicoazijn
2 el fijngehakte verse gladde peterselie
Water koken met 2tl zout
Wortels 4 ? 6 min. blancheren tot ze bijna gaar maar nog stevig zijn en direct in ijskoud water doen. Giet af en goed laten uitlekken.
Meng vloeibare boter, honing, sinaasappelschil, azijn en 1/4 tl zout en wentel de worteltjes tot ze gelijkmatig met de glazuur zijn bedekt.
Leg de worteltjes 4 ? 6 min. op de gril boven de warmtebron (175 ? 200 graden) met gesloten deksel.
Wentel ze nogmaals in de glazuur en bestrooi ze met peterselie.
BRON: Het Grote Barbecue Boek van Weber. J. Purviance


Dit is het resultaat met puree en Buerre de Paris volgens Tante Agnes (echt een delicatesse) en wat komkommer.

Voor mijn vrouwtje en ikzelf was dit echt een delicatesse. Ik kan echt adviseren om het ook eens te doen. Heeeeeeerlijk!
Domme vraag. Kan iemand mij vertellen of ik het sinaasappelglazuur recept uit Weber grote bbq boek mag vermelden ivm copyright regels.
Bedankt voor het kijken en nog een leuk bbqend week-end!