BasBQ
Beef en Steak

lamsfilet en lamshaas

 
 
 

Eddeped

Pitmaster
Berichten
770
Aanstaande vrijdag heb ik een bedrijfsbbq waar een grillmeisterwedstrijd bij was. Nu gaat het niet om de wedstrijd hoor, ik maak zelf spareribs. Maar een collega van mij die had nog wat lamsfilet en lamshaas in de vriezer, ze heeft haar eigen schapen en de lammetjes gaan ieder najaar naar de slager. Zelf is ze niet zo creatief en vroeg ze of ik haar lamsvlees wilde maken. Zelf dacht ik om iets van Souvlaki  te maken, of iets van een yoghurtmarinade met tandoorikruiden. Het zijn wat lamshaasjes en wat lamsfilet. Maar als iemand nog een ander geniaal idee heeft? Ik ben benieuwd.
 
Kebab/gyros grillen?

Kan mij een post herinneren van Ceriel dat hij een kebab-draaier (gyros) had gemaakt van een weber kipgrill en deze in het midden van een kettle had gezet met kolen rondom.

zie hier: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/high-fast/gyros-zonder-spit/


Je zou ze ook low&slow kunnen doen met tomaat/aubergine/knoflook en een muntsaus ernaast. Kan ook prima met haasjes e.d.

http://www.jamieoliver.com/recipes/lamb-recipes/tray-baked-lamb-with-aubergines-tomatoes-olives-garlic-and-mint-oil/

Gewoon wat ideetjes :)

 
Terug
Bovenaan Onderaan