- Berichten
- 19
Beste bbq'ers,
Ik fotografeer/post niet al mn bbq sessies, maar deze wilde ik jullie niet onthouden.
Het is een heeeeeel makkelijk recept, maar het hoeft blijkbaar niet altijd moeilijk te zijn om toch onzettend lekker te smaken.
Hieronder de foto's....Helaas geen foto's van het aansnijden, die zijn mislukt, blijkbaar door de spanning hahahahaha
Ik had de lamsbout een paar uur in een pekelbadje gelegd. Hiervoor heb ik 200 gram zout in het water gegooid en een handje peper korrels eerst even in de koekenpan warm gemaakt totdat je echt de peper begint te ruiken(schijnt beter te zijn heb ik me laten vertellen)
Daarna deze ook het water gedaan.
Daarna even droog gedept.
En toen aan het spit
Even de temp gecontroleerd ik heb m met 60 graden eraf gehaald.daarna even een kwartiertje laten rusten onder aluminiumfolie.
Conclusie...........HEERLIJK. Je zag duidelijk dat het gesmolten vet zich tijdens het draaien zich over de bout verspreide, het vlees was heerlijk zacht en super van smaak.
Ik fotografeer/post niet al mn bbq sessies, maar deze wilde ik jullie niet onthouden.
Het is een heeeeeel makkelijk recept, maar het hoeft blijkbaar niet altijd moeilijk te zijn om toch onzettend lekker te smaken.

Hieronder de foto's....Helaas geen foto's van het aansnijden, die zijn mislukt, blijkbaar door de spanning hahahahaha
Ik had de lamsbout een paar uur in een pekelbadje gelegd. Hiervoor heb ik 200 gram zout in het water gegooid en een handje peper korrels eerst even in de koekenpan warm gemaakt totdat je echt de peper begint te ruiken(schijnt beter te zijn heb ik me laten vertellen)
Daarna deze ook het water gedaan.

Daarna even droog gedept.

En toen aan het spit



Even de temp gecontroleerd ik heb m met 60 graden eraf gehaald.daarna even een kwartiertje laten rusten onder aluminiumfolie.

Conclusie...........HEERLIJK. Je zag duidelijk dat het gesmolten vet zich tijdens het draaien zich over de bout verspreide, het vlees was heerlijk zacht en super van smaak.