BasBQ
Beef en Steak

lams schouder van de WGA!

@tmmf

Vuurmaker
Berichten
87
afgelopen weekend een lams schouder op de WGA gedaan om mijn "mod" te testen.
het rek.
IMGP2187.jpg

het schoudertje (1.3 kg).
IMGP2209.jpg

IMGP2216.jpg

in het begin veel moeite gehad om de WGA op 110c te houden, minion methode werkte niet zoals ik wou.
IMGP2217.jpg

een paar hete kooltjes er bij, en alles onder controle.
IMGP2223.jpg

IMGP2219.jpg

dat lijkt er meer op.
IMGP2224.jpg

en het regend!! :mad:
IMGP2229.jpg

en wat doe je met over gebleven kooltjes??
IMGP2239.jpg

honing tijm saus! :p
IMGP2249.jpg

en klaar is @.
IMGP2260.jpg

IMGP2262.jpg

IMGP2266.jpg

IMGP2267.jpg

en opperdepop!!!
IMGP2271.jpg

thas all folks!! 8)
laterrrrrrrr.
 
oja!! 5 1/2 uur op de WGA gelegen 8)
 
Ziet er geslaagd uit.
 
Leuke mod en mooi gerecht!
 
Knap gemaakt op de WGA en leuke modificatie van het rooster.
Heb je ook rookhout gebruikt?
 
nee..geen rookhout dit keer.
nog nooit een lamsschouder op deze manier.
het was een try oud van mijn "mod" dus een mooie gelegenheid om lam tebereiden als PP ( maar dan zonder hout).
 
Zou er volgende keer zeker een stukje rookhout bijgooien voor extra toegevoegde smaak!
 
Moest je na de eerste keer nog meer kolen bijvullen, of hebben ze het die ruim 5 uur volgehouden?
 
ik heb de minion methode gebruikt 6 koud en 5 warm, maar kreeg de temp niet boven de 90c uit.
toen wat xtra hete kooltjes gemaakt en er bij gelegt en toen geen probleempjes meer gehad.
de WGA viel ( tot mijn verbazing) goed te regelen.  8)
 
Ok!
 
Terug
Bovenaan Onderaan