Beef en Steak

Lam van het spit met flatbread en knoflooksaus

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.103
Beste bbq collega's

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geplaatst heb.
Diverse redenen zijn daaraan schuldig.
Het is trouwens niet zo dat er niet ge-bbq-ed wordt hoor. :D
Alleen het plaatsen van een verslagje van de zoveelste chickenwings, hammetje of bavette zie ik dan niet zo zitten.
Vandaar eigenlijk

Maar hee, het is niet zo dat ik jullie vergeten ben hoor. 😘
Afgelopen weekend iets heeeeel lekkers gemaakt en dat moet dan toch even gedeeld worden.
Dus hier mijn post:

Nu moet je weten dat er regelmatig vlees gekocht wordt bij een Turkse slager hier bij ons.
De kwaliteit is goed en niet duur.
Laat ik nou laatst daar tegen een mooi stukje lamsvlees aangelopen zijn ?!?!?!
Je kent het wel: ziet er prachtig uit in de vitrine je gewoon niet laten liggen.
Het hele stuk meteen in laten pakken. De beste man vroeg hoe ik het ging klaarmaken.
"Op de bbq" was het enige juiste antwoord. Hij gaf me enkele tips voor de marinade waarmee ik zeker aan de slag ben gegaan.

De marinade bestaat uit:
een paar takjes verse rozemarijn
een beetje dille
4 teentjes knoflook
een halve rode ui
een halve groene paprika
een halve venkel
1 rode peper
pezo naar smaak
Alles in de blender of keukenmachine totdat er een papje ontstaat. Smeer hiermee de avond voor het bereiden het vlees mee in.
LET OP: het vlees niet afspoelen als het uit de marinade komt. Gewoon zo aan het spit

ok. De foto's (anders niet gebeurt natuurlijk)

Het trimmen en proportioneren van het vlees. Het vlees zo geproportioneerd dat het goed aan het spit te rijgen was.
Harde stukken vet, zenen, huid en "silverskin" zoveel mogelijk weggetrimt maar toch proberen niet alles in al te kleine stukken te snijden vanwege het spit
20251113_183300.jpg


Kijk eens wat een mooi vlees


20251114_184226.jpg


Vervolgens de marinade gemaakt zoals hierboven beschreven en alles in een schaal gesmeten.

20251114_182716.jpg


20251114_183925.jpg



20251114_184601.jpg


En daarna ook maar meteen de knoflooksaus gemaakt. Uiteraard ook de avond ervoor voor het beste resultaat.

20251114_180732.jpg


Die mag de koelkast in om de smaakjes lekker te laten intrekken (beetje te ruig met de olie geweest, maar smaakte niet minder :cool: )

20251114_182405.jpg


een dag laterrrrrrr........

Vlees mag aan het spit (je ziet het: niet afgespoeld) en in de bbq. Lekker roken (eik) bij een temp van ca 200gr
Als de kerntemperatuur de 63-65 graden aantikt mag het er af.

20251115_163642.jpg


20251115_164218.jpg


Tussendoor even een salade gemaakt met wat rucola, peterselie, cherry-tomaat en feta.
En oh ja, een paar blaadjes munt, fijngesneden.

20251115_170327.jpg



Vervolgens even checken en meten.
Hij gaat lekker !!!!!

20251115_174042.jpg


En even later mocht heet lammetje eraf.
OMG, wat rook het lekker zeg :love:

20251115_174214.jpg


Terwijl het lammetje lag te rusten, even wat flatbread gegrilled

20251115_174828.jpg



En vervolgens het vlees in stukken snijden. Wat is het goed gelukt. Prachtig roze van binnen :love:

20251115_175243.jpg


20251115_175249.jpg


En vervolgens het hele zaakje op een bordje
och, jongens en meisjes.......... wat een genot

20251115_175616.jpg



Dank voor het kijken
Rick
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Jasses nu water in de mond en honger 😆
 
Ik ruik het hier bijna!
 
Terug
Bovenaan Onderaan