BasBQ
Beef en Steak

laate kerst kalkoen

 
 

henkk

Stoker
Berichten
308
Ik moest van me vrouw de vriezer opruimen kwam ik daar nog een kalkoen tegen :p
Ik heb haar bereid volgens de manier die op Noskos zijn blog staat.

het bereiden van de brine
Foto-GJNAQMIT-D.jpg

vogeltje in de brine
Foto-M6444DFI-D.jpg

ze heeft een wel 24 uur duikles gehad  :p
Foto-VWIFALVJ-D.jpg

na het zwemmen heeft ze 24 uur de tijd gehad om op te drogen in koelkast
na het opdrogen
Foto-GBTENGVZ-D.jpg

zo ze is klaar voor de sauna
Foto-UDJJCTNU-D.jpg

na een uurtje ff kijken hoe het met haar is, leuke pantoffels trouwens :p :p 
Foto-HL7WWVDD-D.jpg

na ongeveer 2.5 uur en 74 graden heet zag ze er zo uit
Foto-WGTHST6C-D.jpg

Foto-RSDFJ8LE-D.jpg


Ik moet zeggen het is me heel goed bevallen de smaak,
ik heb al een paar kalkoenen gemaakt en gevuld en dan in de oven, maar deze smaakte toch veel lekkerder .





 
Klasse Henk! Deze staat al heel lang op de to-do-lijst, wellicht dit najaar.
 
Die ziet er lekker uit. Ik ga ze ook eens maken als er wat volk komt eten. Met hoeveel heb je ervan gegeten?
 
met z,n 4eren wat groenten en aardappels erbij dan heb je ook echt wel zat hoor :p
 
Mooie turkey, die wil ik ook al een tijdje maken, heb je hem met brine en al in de koelkast gezet of heeft ie 24 buiten de koelkast in de brine gelegen?
 
mooie donkere kleur! heb je rookhout gebruikt? en kun je al zeggen welk gedeelte je het lekkerst vind?
 
Ja, hier beviel hij ook erg goed, ga hem met kerst weer maken en er voor ook nog wel een keertje denk ik.

Op de vroaag hoe je hem moet bewaren, in de koelkast!!!!! Net als met kip, die lat je ook niet 24 uur buiten de koelkast in een emmertje staan ;)

Hier vind je het recept: http://www.bbq-nl.com/2010/12/apple-brined-turkey.html
 
Voor zo'n kleurtje moest ik mijn vrouw in 18 uur naar Spanje rijden. En 3 weken later weer terug.
Ik ga een heule groooote smoker kopen, die heb je in 2 jaar terug verdiend ::)
 
Terug
Bovenaan Onderaan