BasBQ
Beef en Steak

Kwartel met tagliatelle en boschampignon saus (wintercursus Reitse 2012)

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.048
grillacademywinter2012-6.jpg


Dit is een van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2012, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.

Ingredi?nten:

Voor 8 personen:
- 4 kwartels
- 20 gram tagliatelle pasta

Saus:

- 250 gram bospaddenstoelen
- 1 ui
- 4 bosui
- 3 teen knoflook
- 3 dl room
- beurre manier (50 gram boter met 50 gram bloem)
- Cognac

Werkwijze:

Kook de pasta beetgaar, afspoelen met heet water en op smaak maken met olijfolie en peper en zout uit de molen.
Een kwartel wordt altijd aangeleverd met een kop er nog aan. Dit gebeurt om aan te geven dat het om een kwartel gaat en niet om een andere kleine vogel.
Halveer de kwartels, verwijder de overige ingewanden. Licht in oli?n met olie en direct grillen op de BBQ
Zorg voor een hete BBQ van minimaal 220?C.

Grill de kwartels als volgt:

Leg de kwartel met de velzijde schuin op de BBQ (11:00 uur)
Deksel dicht!
Ontstaat er een randje wat uitdroogt? Dan een kwartslag draaien ( 13:00 uur)
Deksel dicht!
Wordt nu het vlees aan de bovenkant geheel dof? Dan omdraaien
Deksel dicht!
Nu het pootje schuin eraf trekken, is deze gaar van binnen dan weglleggen onder aluminium folie.

Vlak voor het opdienen peper en zout uit de molen op de kwartel.

Maak de saus:

Fruit een uitje aan met knoflook en daarna de champignons erbij.
Blus de boschampignons af met weinig cognac.
Voeg de room toe en laat het zachtjes inkoken.
Bij binden met beurre manier. (50 gram boter mengen met 50 gram bloem)
Als laatste op smaak maken met peper en zout uit de molen.
Voeg op het allerlaatste de gesneden bosuitjes toe.

Lekker Ite!

 
Terug
Bovenaan Onderaan