- Berichten
- 4.941
Afgelopen week in Duitsland geweest voor het werk. En op de terugweg even bij een mega supermarkt gestopt. Eigenlijk om wat Duits bier in te slaan.. Maar op een of andere manier bij de slager aldaar beland.
Daar lagen Krustenbraten verpakt. Dat bleken dus hammen met zwoert te zijn. Die gepekeld zijn. Dat leek me een leuk weekend BBQ klusje.
Ingrediënten.
2,5kg ham met zwoert.
2 winter pee
1 hele selderij
3 uien
1 bol knoflook
14 roseval aardappelen
1 fles bier. (Ik had affligem tripel)
Zout, peper en je favoriete BBQ pork Rub
Het vlees was al gepekeld. Dus dat was makkelijk. Anders zou je het nog even kunnen pekelen.
Ik heb begonnen met de BGE aan te steken. Deze had ik ruim afgevuld met brandstof. Vervolgens het vlees uitgepakt en droog gedept. Huid kruislings ingesneden en bestrooid met zout en peper. Vleeskant met KillerHogs BBQ rub. Vervolgens ruim een uur op de BBQ met wat blokjes kersenhout.
Terwijl het vlees lekker ligt te roken de groenten klein gemaakt. Niet te kleinen stukjes maken. Knoflook heb ik gepeld en gehalveerd. Een en ander moet ruim 2,5u op de Q straks. Groente besprenkeld met olie en voorzien van zout en peper. De aardappelen gewassen en gehalveerd. Ook deze besprenkeld met olie en bestrooid met zout en peper. Ik had ongeveer 15min voor het vlees van de Q kwam het bier in de ovenschaal gedaan. Deze stond onder het vlees als lekbak. Zodat het al opgewarmd is. Als het vlees ruim een uur rook heeft opgenomen kan het van de BBQ. En in de ovenschaal. Eerst de groenten onderin leggen, in het bier. Vlees op de groente. En dan de aardappelen met de gesneden kant naar beneden. Ondertussen de BBQ opstoken naar 170gr. En dan kan alles er voor ruim 2,5u weer teug op.
Laatste 15min alle schuiven open en de Q over de 200gr stoken. Zodat de huid mooi krokant word. En het was deze keer gelukt. Goed opletten. Het gaat in eens heel snel.
Vlees heb ik gegaard tot 71gr kern. Wat een heerlijke aroma’s rond de Q. Alles klaar dus van de BBQ met die handel.
Ik kan jullie vertellen, dit is zalig. Wat een smaak. De bierbouillon waar het vlees, groenten en aardappel in gelegen hebben heeft zijn werk gedaan. Heerlijk zachte groenten. Roseval aardappels waren perfect gaar. En het vlees super mals en sappig. En het was natuurlijk strijd om de krakeling
Dit gaan we vaker doen
Bedank voor het lezen
Bram.
Daar lagen Krustenbraten verpakt. Dat bleken dus hammen met zwoert te zijn. Die gepekeld zijn. Dat leek me een leuk weekend BBQ klusje.
Ingrediënten.
2,5kg ham met zwoert.
2 winter pee
1 hele selderij
3 uien
1 bol knoflook
14 roseval aardappelen
1 fles bier. (Ik had affligem tripel)
Zout, peper en je favoriete BBQ pork Rub

Het vlees was al gepekeld. Dus dat was makkelijk. Anders zou je het nog even kunnen pekelen.
Ik heb begonnen met de BGE aan te steken. Deze had ik ruim afgevuld met brandstof. Vervolgens het vlees uitgepakt en droog gedept. Huid kruislings ingesneden en bestrooid met zout en peper. Vleeskant met KillerHogs BBQ rub. Vervolgens ruim een uur op de BBQ met wat blokjes kersenhout.


Terwijl het vlees lekker ligt te roken de groenten klein gemaakt. Niet te kleinen stukjes maken. Knoflook heb ik gepeld en gehalveerd. Een en ander moet ruim 2,5u op de Q straks. Groente besprenkeld met olie en voorzien van zout en peper. De aardappelen gewassen en gehalveerd. Ook deze besprenkeld met olie en bestrooid met zout en peper. Ik had ongeveer 15min voor het vlees van de Q kwam het bier in de ovenschaal gedaan. Deze stond onder het vlees als lekbak. Zodat het al opgewarmd is. Als het vlees ruim een uur rook heeft opgenomen kan het van de BBQ. En in de ovenschaal. Eerst de groenten onderin leggen, in het bier. Vlees op de groente. En dan de aardappelen met de gesneden kant naar beneden. Ondertussen de BBQ opstoken naar 170gr. En dan kan alles er voor ruim 2,5u weer teug op.




Laatste 15min alle schuiven open en de Q over de 200gr stoken. Zodat de huid mooi krokant word. En het was deze keer gelukt. Goed opletten. Het gaat in eens heel snel.
Vlees heb ik gegaard tot 71gr kern. Wat een heerlijke aroma’s rond de Q. Alles klaar dus van de BBQ met die handel.



Ik kan jullie vertellen, dit is zalig. Wat een smaak. De bierbouillon waar het vlees, groenten en aardappel in gelegen hebben heeft zijn werk gedaan. Heerlijk zachte groenten. Roseval aardappels waren perfect gaar. En het vlees super mals en sappig. En het was natuurlijk strijd om de krakeling

Dit gaan we vaker doen
Bedank voor het lezen
Bram.
Laatst bewerkt: