vandaag wilden mijn oudste dochter kruidnoten maken en pappa had toch de bbq aan dus 1 en 1 is 2.
deeg gezet voor de kruidnoten.
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
125 gram bruine basterd suiker
10 gram speculaas kruiden.
3 eetlepels melk
geheel met de mixer met deeghaken tot een los deeg gedraaid en daarna nog even flink door gekneed.

samen met mijn dochters de kruitnoten gevormd.



de deeg balletjes op de pizzaplaat .

en voor een kleine 25 minuten op een bbq van 160/170 gradden.

na 20 minuten de temp iets opgevoerd.


het eind resultaat.

wat ik wel kan zeggen is dat je duidelijk kan proeven dat ze van de BBQ komen zit een klein rook smaakje aan dat is wel een vreemde maar niet slechte smaak.
deeg gezet voor de kruidnoten.
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
125 gram bruine basterd suiker
10 gram speculaas kruiden.
3 eetlepels melk
geheel met de mixer met deeghaken tot een los deeg gedraaid en daarna nog even flink door gekneed.

samen met mijn dochters de kruitnoten gevormd.



de deeg balletjes op de pizzaplaat .

en voor een kleine 25 minuten op een bbq van 160/170 gradden.

na 20 minuten de temp iets opgevoerd.


het eind resultaat.

wat ik wel kan zeggen is dat je duidelijk kan proeven dat ze van de BBQ komen zit een klein rook smaakje aan dat is wel een vreemde maar niet slechte smaak.