Van Conimex vind ik eigenlijk alleen de Sambal Oelek goed.
en de droge kruiden, dus geen kant en klaar spul maar Ketoembar, Laos, Djinten, Sereh, Djahe, etc.
De kroepoek is oke net als de gebakken uitjes.
voor de andere droge kruiden maar ook wel bovenstaande neem ik heel vaak Verstegen, dat is gewoon goed, dus oregano, basilicum, tijm etc.
Dat blikje 5-spice van Euroma (door Jonnie Boer) wat je laat zien is gewoon superspul, dat is 1 van de weinige 5-spice merken die je in NL kunt kopen met de originele 5 kruiden zoals de Chinezen dat een paar duizend jaar geleden hebben uitgevonden ( (1 )Kaneel, (2) STERanijs, (3)Venkelzaad, (4) Kruidnagel en (5) Schezuanpeper.
Euroma vind ik sowieso een prima merk voor kruiden., zeker ook de blikjes Jonnie Boer kruiden.
Een goede ketjap Manis is zoals eerder elders gezegd ABC, ook Bango is er zo 1 Dit zijn overigens de 2 grootste ketjap manis merken in Indonesie
maar er zijn er nog enkele goede, ik ben helemaal Fan van ABC., Bango vind ik wat wrang van smaak net als Kentel A maar dat is persoonlijk
ik heb hierover een stukje geschreven bij T,T&T
Er zijn heel veel merken ketjap manis of ook wel sweet soy sauce genoemd.
Als kind ben ik opgegroeid met de Indonesische keuken. Niet vreemd als je in den Haag bent geboren en boven Toko Toet op de Beeklaan aldaar hebt gewoond.
De 2 grootste merken ketjap manis in Indonesië zijn ABC (van Heinz) en Bango (van Unilever)
Andere goede merken zijn Kentel A en ketjap medja van kaki tiga. Voorheen voornamelijk kentel A of medja in huis. Een aantal jaar geleden na een stukje te hebben gelezen op Aziatische ingredienten.nl nieuwsgierig gemaakt door Robin, de beheerder daar, naar de ABC...
Maar de basis is natuurlijk PeZo (Peper en Zout)
Zwarte Peper: uitsluitend Lampong, ik mag geeneens andere zwarte peper meer kopen. En geen poeder maar korrels en zelf malen!!!
En als je dan goedkoper uit wilt zijn met kruiden zoals Djinten(komijn), ketoembar(korianderzaad), Djahe (Gemberpoeder) etc. dan kun je ook naar de Toko gaan, online bijvoorbeeld bij van Beekum, of de kruidenbaron, Amazing Oriental
Zout: gewoon keukenzout voor algemene zaken of voor het exclusievere: Fleur de Sel
Bijvoorbeeld uit de Camarque, die heb ik altijd maar de Antlantische uit Normandie schijnt ook erg goed of nog beter te zijn.