- Berichten
- 149
Eerste poging om Kroatische budola te maken. Dit is gerookte en gedroogde varkensnek. Heb 2 stukken van 1,5 kilo per stuk eerst 2 dagen in droge pekel gehad, toen 5 dagen in de natte pekel. Vandaag uit de pekel en in de rollade netjes gedaan. Nu 2 dagen drogen in de openlucht en dan kan het roken beginnen. Hoop dat het droogproces gaan lukken voor het te warm gaat worden, normaal kost dit zo'n 60-90 dagen en doet men het in november (slachtmaand), maar we gaan het zien. Wordt vervolgd.
Pekel gekookt:
Vlees in de pekel in een zak in de koelkast voor 5 dagen, af en toe omdraaien.
Na 5 dagen uit de pekel, vlees stinkt niet en is door het zout aardig hard geworden.
In het rollade net en nu drogen voor het roken gaat beginnen.
Pekel gekookt:

Vlees in de pekel in een zak in de koelkast voor 5 dagen, af en toe omdraaien.

Na 5 dagen uit de pekel, vlees stinkt niet en is door het zout aardig hard geworden.

In het rollade net en nu drogen voor het roken gaat beginnen.
