- Berichten
- 1.935
Ingredienten:
- 750-800 gr. Geschild gewogen kleine nieuwe redelijk vastkokende aardappels, Krieltjes of Opperdoezer, Roseval
- 60 gr. rucola sla
- 1 el. (Grove) mosterd
- 5 el. plantaardige olie (mais, zonnebloem, arachide, olijf)
- 2 el. balsamico azijn
- 1 scheutje worcestershire sauce
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Voor het lekkerste resultaat pof je de aardappels indirect op het BBQ rooster bij 180-200 graden Celsius. Smeer/wrijf de Aardappels eerst in met wat plantaardige olie, leg de aardappels op het indirecte gedeelte op je BBQ rooster en pof ze tot een kerntemperatuur van 99-100 graden C. (35 min. – 60 min.)
(je kunt de aardappels ook eerst schillen gaar koken afgieten en iets af laten koelen,
maar dat geeft een iets minder lekker resultaat)
Als de Aardappels gaar zijn haal je ze van de BBQ en laat ze iets afkoelen, vervolgens pel je de schil eraf, en snijd ze desgewenst in kleinere partjes.
Voeg Mosterd, olie, balsamico azijn, worcestershire sauce samen en klop deze rustig even op met een garde tot een homogene emulsie (dressing), dit gaat het beste op kamertemperatuur, breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.
Hak de rucola fijn en meng deze met de dressing en voeg dit toe aan de aardappeltjes en schep voorzichtig goed door. Proeven en eventueel nog wat verder op smaak brengen met Zout/Peper
Serveer direct (lauw)
Laatst bewerkt door een moderator: