- Berichten
- 249
Dinsdag was het zover, ik had lekker een dag vrij, dus de eerste zalmzijde mocht eraan geloven!
Zondagavond de vis uit de vriezer gehaald om te ontdooien. Maandag een pekel gemaakt van 2:1 zout en bruine suiker (300 donkere basterdsuiker en 200 rietsuiker (had niet meer basterdsuiker in huis)) Visje uit de verpakking gehaald droog gedept en op met de vleeszijde op de pekel gelegd. Rest van de pekel erover heen gestrooid, goed aangedrukt en 3 stenen er boven op gelegd.

De pekel

Vissie uit de verpakking

Visje droog gedept

In de pekel

Stenen erop

Na 5 uur schoongespoeld, droog gedept en een nachtje drogen in de koelkast zag het er zo uit

Op de bbq

Homemade CSG aangestoken

Prima temp!

Na 5 uur

Na 12 uur in de rook was dit het resultaat
Verder heb ik de zalm goed ingepakt en koud weggelegd. Vanavond maar eens aansnijden en kijken wat het geworden is!
Wordt vervolgd!
Zondagavond de vis uit de vriezer gehaald om te ontdooien. Maandag een pekel gemaakt van 2:1 zout en bruine suiker (300 donkere basterdsuiker en 200 rietsuiker (had niet meer basterdsuiker in huis)) Visje uit de verpakking gehaald droog gedept en op met de vleeszijde op de pekel gelegd. Rest van de pekel erover heen gestrooid, goed aangedrukt en 3 stenen er boven op gelegd.

De pekel

Vissie uit de verpakking

Visje droog gedept

In de pekel

Stenen erop

Na 5 uur schoongespoeld, droog gedept en een nachtje drogen in de koelkast zag het er zo uit

Op de bbq

Homemade CSG aangestoken

Prima temp!

Na 5 uur

Na 12 uur in de rook was dit het resultaat
Verder heb ik de zalm goed ingepakt en koud weggelegd. Vanavond maar eens aansnijden en kijken wat het geworden is!
Wordt vervolgd!