Joost12
Vuurmaker
- Berichten
- 95
Gisteren weer een keer koud gerookte zalm gemaakt in mijn Roookoven.
De zalm eerst in een droge pekel gelegd van zeezout 1200 gram, rietsuiker 300 gram, bruine basterdsuiker 300 gram, twee eetlepels dille en wat gekneusde peperkorrels en jeneverbessen. Na 7 uur afgespoeld en gedroogd, daarna 16 uur gedroogd en toen kon de rookgenerator aan !



De begintemperatuur was netjes

En ook na 4,5 uur bleef hij nog netjes onder de 25 graden

Ze zien er al goed uit....


Ze liggen nu ingepakt in folie in de koelkast te wachten tot ze morgen en zondag aangesneden worden....
Was net nog in de schuur om een biertje te halen en moest me echt inhouden toen ik de koelkast open trok om ze niet mee naar binnen te nemen.... Heerlijk die geur !!!
De zalm eerst in een droge pekel gelegd van zeezout 1200 gram, rietsuiker 300 gram, bruine basterdsuiker 300 gram, twee eetlepels dille en wat gekneusde peperkorrels en jeneverbessen. Na 7 uur afgespoeld en gedroogd, daarna 16 uur gedroogd en toen kon de rookgenerator aan !



De begintemperatuur was netjes

En ook na 4,5 uur bleef hij nog netjes onder de 25 graden

Ze zien er al goed uit....


Ze liggen nu ingepakt in folie in de koelkast te wachten tot ze morgen en zondag aangesneden worden....
Was net nog in de schuur om een biertje te halen en moest me echt inhouden toen ik de koelkast open trok om ze niet mee naar binnen te nemen.... Heerlijk die geur !!!