BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm

brhahlen

Tondelzoeker
Berichten
2
Velen zijn mij al voorgegaan (zag ik), maar het was ook voor mij tijd dit te proberen.
Ik ben van een aantal stappen vergeten foto's te maken, maar dat mag de pret niet drukken (hoop ik).

Ik had een stuk zalm van ongeveer 750 gram gekocht.
Gepekeld met 100 gram zout, 100 gram rietsuiker en 2 gram gedroogde dille.
Dat kwam zo uit de koelkast:
zalm1.jpg


De CSG gevuld en onderin de Bastard gezet:
zalm2.jpg


Even zelf voor waxinelichtje gespeeld, want het waxinelichtje dat ik had was te hoog, dus zelf met de aansteker voor waxinelichtje gespeeld, dat ging lekker aan:
zalm3.jpg


De nacht laten doorroken en de volgende ochtend zag het er zo uit:
zalm4.jpg


Voor het vacumeren moest er een stukje van de zalm af, want anders paste het niet. Dat stukje geproefd, was lekker, maar WOW, dat was iets te rokerig... Dat heb ik de rest van de dag nog geproefd... :)

Goed, gevacumeerd dus en toen 48 uur in de koelkast en daarna geserveerd, was heerlijk!

Morgen nog zo'n rondje doen :)
 

NielsNH

Vuurmaker
Berichten
76
Eens je er van begint te eten, is het moeilijk om te stoppen! De rook heeft mooi gepakt, zo te zien!
 

JohnV

Tondelzoeker
Berichten
13
Hmmm ik krijg weer honger. Ziet er goed uit.
Welk hout voor de rookmot heb je gebruikt?
 

RonnyM76

Sprokkelaar
Berichten
25
Beginnersvraag:

Je rookt de zalm alleen met de houtmot en er komt geen houtskool aan te pas?
 

Tjeerd

Kooltjesharker
 
Berichten
243
Altijd lekker z'n stuk zalm!! Geniet er van!
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.825
Beginnersvraag:

Je rookt de zalm alleen met de houtmot en er komt geen houtskool aan te pas?

Ja precies.

Verdiep je eens in CSG of Cold Smoke Generator.

(Of koud roken)

Mooie techniek waar je hele lekkere dingen mee kunt maken.
 
Bovenaan Onderaan