Pernel
Tondelzoeker
- Berichten
- 3
Gisteren 500gr zalm koud gerookt. Ben als de dood voor té zoute gerechten, maar je moet wel pekelen.
Bijzonder lekker op een toastje of gewoon lekker snijden en eten.
Rub
Vervolgens 8 uur lang gerookt. Ook gelijk boekenkaas, grof zeezout en knoflook erbij gelegd. De boerenkaas moet er schijnbaar na 2 uur al af. Daar wil ik me sowieso nog wel eens in verdiepen, was niet echt van de smaak kapot.
Maar de zalm was echt top! Kamado niet echt nodig, maar die sluit wel als een dolle af. Geen spatje rook kwam er doorheen, ook wel prettig voor je buren met het mooie weer.
Bijzonder lekker op een toastje of gewoon lekker snijden en eten.
Rub
- 40 gr zeezout (grof)
- 50 gr basterdsuiker Bruin
- 1 el vers gemalen zwarte peper
- 3 el gedroogde Scandinavische zalmkruiden, ergens een keer uit een bak meegenomen. Bevat:
- bieslook
- peterselie
- mosterdzaad
- citroenschil
- citroenpoeder

Maar de zalm was echt top! Kamado niet echt nodig, maar die sluit wel als een dolle af. Geen spatje rook kwam er doorheen, ook wel prettig voor je buren met het mooie weer.