- Berichten
- 275
Gisteren gestart met voor mij de eerste keer een zalm koud roken. Zal een verspreid verslag worden over 3 dagen.
Gisteren 1,4Kg Zalm lende gehaald, deze gaat vervolgens 24 uur in de droge pekel met kruiden.
Ingredi?nten:
Zalm
Grof zeezout 2 Kg
Donkere Bastardsuiker 1Kg
Dille
Dragon
Citroentijm
Knoflook (20 tenen)
Mosterdzaad
Peper
Zout en suiker mengen, rest van de kruiden grof hakken en mosterdzaad kneuzen.
Laag zout/suiker mengsel en de kruiden, knoflook, peper en mosterzaad er doorheen mengen
zalm erop
afdekken met de rest van de ingredi?nten en 24 uur onafgedekt in de koelkast.
Inmiddels staat de zalm al een uur of 12 erin en gaat vanavond de volgende stap verder.
Gisteren 1,4Kg Zalm lende gehaald, deze gaat vervolgens 24 uur in de droge pekel met kruiden.
Ingredi?nten:
Zalm
Grof zeezout 2 Kg
Donkere Bastardsuiker 1Kg
Dille
Dragon
Citroentijm
Knoflook (20 tenen)
Mosterdzaad
Peper

Zout en suiker mengen, rest van de kruiden grof hakken en mosterdzaad kneuzen.

Laag zout/suiker mengsel en de kruiden, knoflook, peper en mosterzaad er doorheen mengen

zalm erop

afdekken met de rest van de ingredi?nten en 24 uur onafgedekt in de koelkast.
Inmiddels staat de zalm al een uur of 12 erin en gaat vanavond de volgende stap verder.